Nicoșor Dan despre cele 600 de blocuri rămase fără apă caldă
Nicoșor Dan despre cele 600 de blocuri rămase fără apă caldă

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a declarat că aproximativ 600 de blocuri din București vor rămâne fără apă caldă în perioada următoare din cauza unor lucrări în desfășurare. El a menționat că este mai bine să se efectueze aceste lucrări acum decât în timpul iernii. Primarul a explicat că, în cazul a aproximativ 200 de blocuri, problema nu este una financiară, ci una administrativă între Primăria Sectorului 1 și Consiliul Local al Sectorului 1.

Nicușor Dan a afirmat că va exista o îmbunătățire a condițiilor de iarnă comparativ cu anul precedent și că bucureștenii nu vor mai avea probleme peste 10 ani. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Actualitatea” de pe B1TV.

Primarul general a explicat că există aproximativ 600 de blocuri, reprezentând 7% din totalul de 8.000 de blocuri, care vor fi afectate. Unele dintre acestea sunt rezultatul unui conflict administrativ și al nefuncționării Centralei Termice Grivița, care furnizează doar 3% din energia termică a Bucureștiului. Nicușor Dan a menționat că este important ca sursa de căldură să fie aproape, iar blocurile care sunt conectate la CET Grivița nu vor avea probleme atunci când centrala funcționează corect. În caz contrar, trebuie adusă apă caldă de la o distanță mai mare.

Primarul a subliniat că numărul de kilometri de rețea termică reabilitată a crescut constant, de la o medie de 10-12 pe an la 28, și că anul acesta se estimează că vor fi reabilitați peste 50 de kilometri. De asemenea, centrala provizorie de la Titan joacă un rol important în asigurarea serviciilor de încălzire.

Nicușor Dan: „Sunt 600 (de blocuri) din 8.000, asta înseamnă 7%. Într-adevăr, dacă ai ghinionul să fii în cei 7% nu e foarte plăcut. Am pățit-o și eu azi-dimineață…

Din cele 600 sunt vreo 200 care sunt generate de acest conflict de la Sectorul 1 și de nefuncționarea CET Grivița. CET Grivița, care e gestiontă de Consiliul Local Sector 1 și de Primăria Sector 1, dă doar 3% din cantitatea de energie termică a Bucureștiul numai că, în situația în care conductele sunt așa de vechi, e important ca sursa de căldură să fie aproape.

Deci cele 15.000 de apartamente care sunt acoperite de CET Grivița, când funcționează CET Grivița nu au probleme, altfel noi trebuie să aducem apă de la capătul bulevardului Timișoara. E o oarecare distanță”

Referitor la conflictul din Sectorul 1, Nicușor Dan a menționat că există un blocaj administrativ în această zonă și că discuțiile se concentrează pe aspecte administrative și nu pe aspecte financiare. Există dificultăți în plata serviciilor de termoficare din cauza lipsei de fonduri în bugetul Consiliului Local Sector 1, iar primarul și consiliul acuză reciproc. Primarul general speră ca această situație să fie rezolvată cât mai curând posibil, deoarece aproximativ 200 de blocuri depind de această sursă de apă caldă. De asemenea, el a menționat că este mai bine să intervină acum pentru a repara eventuale avarii, evitând astfel inconveniențe majore în timpul iernii.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *