Nicușor Dan refuză să semneze autorizațiile de reparație pentru casele vechi din București, chiar dacă proprietarii respectă legea și vor să le transforme dintr-o ruină exact în forma în care au fost odinioară, așa cum prevede legea în cazul caselor de patrimoniu. Acuzațiile vin de la Andrei Caramitru, fiul marelui actor Ion Caramitru, care s-a lovit personal de această situație.

Andrei Caramitru a lansat acuzații către Nicușor Dan pe pagina personală de Facebook, transmite PsNews. A zecea autorizație pentru refacerea unei case istorice, după mai multe ministere și instituții, trebuie să vină de la Primăria Capitalei, dar primarul general refuză pur și simplu, susține Andrei Caramitru.

În București sunt mii de case superbe vechi în ruină”, atrage atenția Caramitru, care povestește și că primarul Nicușor Dan REFUZĂ să semneze ultima hârtie care ajunge la el, de consolidare și renovare a acestor clădiri. „NIMENI nu mai obține hârtia aia, chit că vrei să repari un balcon sau să dai cu bidineaua pe casă”, spune Andrei Caramitru.

În Bucuresti sunt mii de case superbe, vechi, in ruina. Am cumpărat si eu una acum mulți ani si am investit o groază de bani ca sa o refac, fix dar fix cum era înainte. Procedura e așa – ai nevoie de vreo 10 autorizații de peste tot, și la final, pe baza acestor hârtii de aprobare de la experți, primarul TREBUIE sa semneze autorizația de lucrare.

Acum. Cunosc vreo 3 persoane care sunt in aceeași situație (inclusiv un vecin si o rudă). Unul a si primit o avertizare ca pica din fațadă in stradă si ca trebuie sa o repare. Toti ăstia si-au scos toate autorizațiile, tot – vor sa refacă frumos, nu e nimic construit in plus sau de dat jos. Au si banii.

Dar atenție- dl primar REFUZA sa semneze ultima hârtie care e la el. NIMENI nu mai obține hârtia aia, chit ca vrei sa repari un balcon sau sa dai cu bidineaua pe casa. Sau poate ai cumpărat sau moștenit o casa si vrei sa te muți in ea sau sa o închiriezi. Nu ai voie. Ești obligat sa deții o ruina punct. Chit ca de fapt e ilegal sa nu îți repari proprietatea si e ilegal ca primarul sa îți blocheze ce vrei sa faci tu cu proprietatea ta (cât timp e legal si normal ceea ce ceri).

Nu contează situația, nu contează ca vrei doar sa refaci o casa frumoasă. Nimic domne. Sa stam ca maimuțele printre ruine si jeg in parcuri in timp ce el face calcule savante și repară țevi.

Așa nebunie eu nu am mai văzut. E ceva in neregula fundamental cu omul ăsta.

Ps: trebuia sa ne prindem ca e ceva aiurea total cu omul ăsta când s-a legat cu lanțuri de hala Matache (in zona cea mai mizera din București, favella) ca nu cumva sa se refacă ceva pe acolo. Sau când avea sute de procese in paralel cu ORICINE vroia sa facă ceva prin București – si aia corecți si aia care încălcau regulile, nu conta, toată lumea la grămada ca vine oengeu lu Nicușor sa te oprească”, a atras atenția Andrei Caramitru.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *