Noi restricții au intrat în vigoare în București, la incidența de 4,95 la mie
Noi restricții au intrat în vigoare în București, la incidența de 4,95 la mie

Noi restricții au intrat în vigoare în București, în condițiile în care incidența îmbolnăvirilor calculată la 14 zile a ajuns luni la valoarea de 4,95 la mia de locuitori. Cu o zi în urmă, aceasta era de 4,35.

Rata de incidenţă cumulată a COVID-19 calculată la 14 zile a ajuns luni la 4,95 la mia de locuitori în Capitală, potrivit site-ului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti.

Acum o lună, pe 27 august, incidenţa COVID în Bucureşti era 0,64 la mia de locuitori, conform Direcției de Sănătate Publică.

Comitetul pentru Situații de Urgență din București a anunțat mai multe măsuri după o ședință desfășurată duminică, în condițiile în care incidența cazurilor de COVID a depășit 4 la mie în Capitală, relatează B1TV.

Noi restricții în București. Masca de protecție este obligatorie în spațiile publice aglomerate, inclusiv cele în aer liber. Sălile de fitness vor funcționa cu capacitate de 50%, iar accesul va fi permis doar celor care sunt vaccinați, testați sau au avut COVID.

Măsurile au intrat în vigoare duminică noapte, de la ora 00.00, și au o durată de 14 zile.

În spaţiile publice: pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, potrivit unui comunicat al Prefecturii București.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activitatea în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness este permisă fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 7 mp pentru fiecare persoană. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

STB SA va monitoriza permanent gradul de încărcare a mijloacelor de transport pe care le deservește, în scopul diminuării aglomerației din vehicule și stații, mai ales la orele de vârf. În autobuze și troleibuze, accesul pasagerilor se va efectua prin ușa din față, iar coborârea pe celelalte uși. În tramvaie, accesul pasagerilor se va efectua prin ușa din mijloc, iar coborârea pe celelalte uși.

STB SA va informa călătorii cu privire la obligativitatea purtării corecte a măștii de protecție și a evitării consumului de produse alimentare în mijloacele de transport în comun, prin mijloace audio-video și prin afișare în mijloacele de transport în comun.

Metrorex SA va informa și îndruma publicul călător prin instalațiile de sonorizare despre situațiile de aglomerare apărute și îl va informa asupra obligativității de a păstra distanțarea fizică și de a purta corect masca de protecție.

În funcție de evoluția situației epidemiologice la nivelul Municipiului București se vor putea institui măsuri suplimentare, cu respectarea normelor legale în vigoare, anunță Prefectura.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *