Nu au acces la internet 5.000 de copii la începerea școlii online
Nu au acces la internet 5.000 de copii la începerea școlii online

Nu au acces la internet 5.000 de copii, în situația în care sunt 453 de localități în toată tara care vor începe școala online sau parțial online. Monica Anisie a recunoscut acest lucru luni seara, dar a dat și o veste bună: Guvernul distribuie din 9 septembrie 82.000 de tablete.

Ministrul educației a răspuns unei întrebări formulată la Digi24 și anume câţi elevi din cele 453 de localităţi care se încadrează în scenariul roşu sau galben nu au conexiune la internet sau acces la un dispozitiv electronic.

 „Am făcut această verificare. Am discutat cu directorii unităţilor de învăţământ, nu pentru că nu aş fi avut încredere în ceea ce îmi spuneau inspectorii şcolari generali, dar pentru că am dorit să discut şi cu dumnealor, să văd care este starea de spirit în şcolile respective. La momentul acesta sunt 4.925 de elevi. Însă avem şi o veste bună. Din data de 9 septembrie se pot duce tabletele, cele 82.000 de tablete pentru cele trei loturi câştigătoare prin licitaţia pe care a realizat-o ONAC. Nu au fost contestaţii, deci vor fi 82.000 de tablete care vor pleca spre unităţile de învăţământ”, a răspuns Monica Anisie.

Părinții vor afla până în 10 septembrie cum vor începe copiii lor școala sau grădinița, a explicat ministrul Educației.

„Până pe 10 septembrie trebuie să afle. Școlile trebuie să comunice până pe data de 10 septembrie decizia cu privire la începerea școlii”, a spus Monica Anisie.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *