Epidemia de coronavirus se va termina în 2023, potrivit lui Streinu-Cercel
Epidemia de coronavirus se va termina în 2023, potrivit lui Streinu-Cercel

Epidemia de coronavirus se va termina în 2023, a estimat Adrian Streinu Cercel, managerul institutului Matei Balș. Până atunci însă, toate spitalele din România vor deveni spitale COVID, spune el.

Epidemia de coronavirus se va termina peste trei ani. „În 2023 se termină” este convins Adrian Streinu Cercel, care spune că lupta împotriva epidemiei de coronavirus trebuie dusă mai ales de comunitate și nu poate fi lăsată exclusiv pe medici. „Într-un timp, nu foarte îndepărtat, toate spitalele din România vor fi spitale COVID”, a mai estimat el.

Adrian Streinu Cercel a vorbit despre provocarea coronavirusului la Aleph News, potrivit Mediafax, și despre medicamentația folosită împotriva acestui virus.

„Remdesivirul a venit ca o mare speranță, însă dacă îl dai târziu, îl dai degeaba, trebuie să îl dai din faza inițială” a mai spus managerul de la Matei Balș.

Copiii nu sunt scutiți de complicațiile infecției cu coronavirus, așa cum se credea. „21 de copii sunt internaţi în secţia ATI a Institutului Matei Balş”, a dezvăluit Adrian Streinu Cercel. Tratamentul folosit la copii se dozează în funcție de greutatea acestora, a mai spus profesorul Cercel.

Reporter: Aveţi copii cu coronavirus internaţi pe secţia de ATI?

Streinu Cercel: Foarte puţini. Sunt 21 de copii internaţi astăzi.

Reporter: Protocoalele de tratament sunt diferite, la părinţi şi la copii?

Streinu Cercel: Da, sunt diferite! Variază în funcţie de greutatea pacientului “

Leave a comment

Lasă un răspuns