O alertă cu bombă s-a dat în timpul judecării procesului Elenei Udrea, iar sala de judecată și întreaga Curte de Apel a fost evacuată, până la sosirea pirotehniștilor.
Elena Udrea era prezentă la acest termen al procesului, relatează Antena 3.
Poliția Capitalei a fost sesizată marți la prânz, prin SNUAU 112, de către un bărbat, că la Curtea de Apel București se află un dispozitiv exploziv. Clădirea a fost evacuată, iar la fața locului au ajuns pirotehniștii, care au făcut cercetări amănunțite. În jurul orei 13, verificările s-au încheiat fără găsirea unui dispozitiv exploziv.
„Am ieșit cu toții! Eram în sala de judecată, la procesul Elenei Udrea. Ne-au evacuat, jandarmul a venit de urgență la președinte spunându-i că cei de la antitero sunt afară, este alertă cu bombă! Moment în care judecătoarea a suspendat ședința.
Este haos aici, la Curtea de Apel, pentru că sunt sute de procese și oamenii pleacă valuri-valuri, aleargă, sunt foarte speriați, și așteptăm ca cei de la antitero să vină înăuntru.
Prin apel la 112, un bărbat a fost cel care a sunat și a anunțat că cineva ar fi pus o bombă”a povestit un participant la ședința de judecată, potrivit sursei citate.
La audierile din fața instanței, care au avut loc anul trecut, fostul ministru PDL al Dezvoltării și-a susținut nevinovăția.
În mai 2017, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea, pe care o acuză de instigare la luare de mită şi spălare a banilor, pe fostul secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului Gheorghe Nastasia, pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea Victor Tarhon, pentru luare de mită, pe Ioana Băsescu, fiica cea mare a fostului preşedinte Traian Băsescu, pentru instigare la delapidare şi instigare la spălarea banilor şi pe Ioan Silviu Wagner, director general al unei societăţi comerciale cu capital majoritar de stat, pentru delapidare.
De asemenea, DNA a dispus trimiterea în judecată a jurnalistului Dan Andronic pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.
Procurorii menţionează în rechizitoriu că în cursul anului 2009, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, au fost colectate sume de bani provenite din infracţiuni de corupţie, delapidare şi evaziune fiscală care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate în campania electorală.