Radu Gavriș a fost destituit din funcția de adjunct al Poliției Capitalei, după ce a fost filmat la o petrecere în interiorul unui restaurant, care ar fi trebuit să fie închis. Cel puțin așa a transmis Poliția Capitalei, într-un comunicat. Ministrul de interne Lucian Bode a luat această decizie, în urma apariției imaginilor. La masă erau și procurori de la Parchetul Tribunalului București, iar instituția a arătat că localul era „deschis publicului”. La fel, și Radu Gavriș susține că nu a încălcat restricțiile sanitare, pentru că era, de fapt, pe o terasă.

„Am dispus înlocuirea ofițerului care avea și funcție de conducere la Poliția Capitalei. Am văzut că domnul polițist se luptă cu pandemia din interior și nu aș vrea să-i mai dăm această posibilitate”, a declarat Lucian Bode.

Gavriș era coordonator al campaniei de luptă împotriva COVID. Atribuțiile sale au fost preluate de Bogdan Berechet, a mai spus ministrul, potrivit B1TV.

 

Comisarul Radu Gavriș se consideră victima unei acțiuni de discreditare

Nu a fost absolut nicio petrecere, a fost o masă cu cinci persoane. Am băut o bere după-amiază. Hanul lui Manuc are o formă de terasă. Dacă am încălcat legea, nu-i nicio problemă, să fiu sancționat contravențional. Nu am fost la masă cu mai multe persoane decât prevede legea. Eu consider că am fost într-un spațiu deschis, conform definiției legale. Nu am fost la masă cu oameni politici, oameni de afaceri, interlopi. Nu am făcut nimic” a declarat Gavriș.

Parchetul de pe lângă Tribunalul București susține că Poliția a comunicat „selectiv” date, sugerând o activitate ilegală în care ar fi fost implicați patru procurori și un polițist. Acesta a precizat că localul era „deschis publicului”, iar cei patru procurori și un ofițer de poliție au fost legitimaţi de agenți ai Poliţiei Sectorului 3, fără însă a li se comunica aplicarea vreunei sancţiuni contravenţionale.

În urma verificărilor efectuate la nivelul unităţii noastre a rezultat că, în realitate, patru procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti se aflau în localul din Centrul Vechi al municipiului Bucureşti, împreună cu un ofiţer din cadrul Poliţiei Capitalei, fără a avea vreo legătură cu ceilalţi clienţi ai localului, spaţiul respectiv fiind deschis publicului în acel moment.

La scurt timp, în spaţiul public au fost prezentate informaţii ce conţineau date cu caracter personal şi imagini cu conţinut selectiv de la acţiunea poliţiei, ştirile având totodată la bază un comunicat indicat a fi emis de către Poliţia Capitalei. În consecinţă, prezentarea improprie a tuturor acestor informaţii este de natură să creeze publicului impresia eronată că procurorii au participat la o petrecere privată, organizată în întreg localul, la care ar fi luat parte 27 de persoane, inclusiv una aflată sub incidenţa unei măsuri de carantinare”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Bode a mai spus că va verifica cum au apărut imaginile de vineri seară în spațiul public.

 

Lucian Bode: Sunt hotărât să nu tolerez nicio abatere de la lege

Radu Gavriș a fost destituit. După apariția imaginilor în spațiul public, ministrul de Interne a comunicat că nu va tolera abaterile de la lege.

„Așa cum am menționat și cu alte ocazii, vreau să vă asigur că sunt hotărât să nu tolerez nicio abatere de la Lege, indiferent de numele sau calitatea persoanelor care sunt implicate în astfel de cazuri. Nimeni, indiferent de statutul său social, nu este mai presus de lege!

Totodată, vreau să subliniez că, atâta timp cât voi deține mandatul de ministru al Afacerilor Interne, mă voi implica cu toate forțele mele pentru ca imaginea structurilor din MAI, fie că vorbim de polițiști, jandarmi, pompieri sau polițiști de frontieră, să reflecte calitățile și adevărata valoare a personalului.

Uniforma pe care fiecare angajat al Ministerului Afacerilor Interne o îmbracă trebuie să fie un model de urmat pentru noi toți!”, a scris ministrul Bode, pe contul său de Facebook.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *