Image default
Actualitate

Este exclusă o viitoare alianță PSD-PNL, zice Ciolacu: „Cu cine, cu Turcan la guvernare? Cu Orban, cu Cîţu? Cum se poate construi cu ei?”

O alianță PSD-PNL este exclusă în cazul în care coaliția de guvernare se va rupe, afirmă liderul PSD, Marcel Ciolacu. El a reacționat după ce Vasile Dâncu, preşedintele Consiliului Național al PSD, a declarat că nu exclude o guvernare cu liberalii.

Am anunţat clar că e exclus. Cu cine, cu Turcan la guvernare? Cu Orban, cu Cîţu? Cum se poate construi cu ei? Presupun că Vasile Dîncu a vorbit ca strateg, nu ca pesedist. Dacă ai încălcat spiritul Constituţiei, dacă ai furat dreptul câştigătorului de a propune un prim-ministru, la cum ai venit cu ‘România educată’ în PNRR, nu există altă soluţie decât anticipate, sunt şi în Bulgaria, nu e o catastrofă.

Ei confundă statul român cu interesele lor personale. Eu vă răspund din punctul nostru de vedere, e exclusă o alianţă cu PNL dacă această coaliţie se rupe. Vă aduceţi aminte că Iohannis spunea că Parlamentul nu mai reflectă voinţa populaţiei? Aşa e şi acum, îl anunţ pe Iohannis”, a declarat joi Ciolacu, potrivit B1TV.

Supărarea lui Ciolacu a pornit de la afirmațiile lui Vasile Dâncu.

Nu exclud o guvernare cu PNL până în 2024, dar nu în condițiile de acum, să fim tractați de locomotiva Cîțu sau de un alt premier liberal”, a declarat Vasile Dîncu, într-un interviu la Europa Liberă.

Alina Gorghiu, fost președinte PNL, a spus că PSD nu ar trebui să-și facă prea multe planuri de guvernare, căci nu va fi  o alianță PSD-PNL.

Am citit o declarație a domnului Vasile Dâncu și cred că e necesară o clarificare: Excludem orice colaborare la guvernare cu PSD. Explicația pe scurt:

În Parlamentul României există deja o majoritate sănătoasă, de dreapta, stabilă, în jurul PNL și votată de români. PNL a desemnat în forurile statutare un prim-ministru liberal care a lansat un plan pentru reformele blocate până acum chiar de PSD!

Premierul Cîțu a prezentat proiectul politic PNL2024 care prevede o continuitate a guvernării de dreapta, pe baza valorilor liberale, FĂRĂ PSD, pentru următorii 8 ani. Acest proiect politic va fi prezentat Congresului PNL.

România are nevoie de acești 8 ani de liberalism – ca să aducă politici liberale în economie, să facă investiții și să schimbe mentalitățile. Din 25 septembrie, construim România liberală!”, a scris Alina Gorghiu pe pagina sa de Facebook.

Related posts

USR PLUS vrea ca Viorica Dăncilă să nu mai fie consilier la BNR

Andrada Ionescu

Doru Iamandi

Mircea Azar

George Daniel Pînzaru

Andreea Cristescu

Leave a Comment