O băutură alcoolică produsă în România a captat atenția în Germania și a devenit extrem de populară, și a dus la cozi de așteptare pentru achiziționarea sa. Această băutură tradițională românească a reușit să cucerească inimile consumatorilor din străinătate, în special a celor din Germania, care așteaptă cu nerăbdare să o guste.
Această creștere a interesului străinilor pentru produsele tradiționale românești contribuie la consolidarea reputației acestora pe plan internațional. Un exemplu notabil este reprezentat de băuturile alcoolice produse în zona Bihorului, care au câștigat recunoaștere prin prezența lor la diverse târguri tradiționale în întreaga Europă, transmite B1TV.
Un produs deosebit de apreciat în această serie este „Pălinca Trămuța”, o băutură alcoolică distilată cu o rețetă veche de peste 100 de ani. Florian Chișe, unul dintre reprezentanții Bihorului la Târgul Verde din Berlin, prezintă cu mândrie această băutură, care a captat atenția turiștilor nemți. Aceștia sunt atât de încântați de pălinca Trămuța, încât așteaptă în rând pentru a o degusta.
Băutura este obținută prin fermentarea alcoolică și distilarea fructelor cărnoase sau a amestecului de fructe, respectând o tehnică tradițională. Pălinca Trămuța este produsă prin dubla distilare a prunelor coapte și fermentate în vase de lemn, având o concentrație de alcool de 50-52 de grade. Acest elixir este lăsat să se învechească cel puțin un an în vase de dud sau stejar, dobândind o nuanță ușor gălbuie și păstrând aroma inconfundabilă a prunelor bine coapte.
Florian Chișe a mărturisit: „Muncesc cu pasiune la această pălinca, ceea ce cred că face diferența în gust. Nemții vin de 3-4 ori să o guste. Calitatea este întotdeauna apreciată și asigură un loc pe piață, indiferent de nivelul concurenței.”