viorica dancila nunta
Nunta la care a venit cu avionul Viorica Dăncilă. S-a aflat acum cine a plătit charterul de 55.000 de lei

Celebra nuntă din Maramureș la care a venit Viorica Dăncilă și jumătate din guvernul de atunci cu cu o cursă charter a fost plătită de un „binefăcător” al partidului. Identitatea lui s-a aflat abia acum, la câteva luni de la eveniment. Este vorba de o femeie de 70 de ani, fost consilier local la Primăria Arad.

La evenimentul din octombrie 2019 au participat Viorica Dăncilă, Lia Olguța Vasilescu, Doina Pană, Marcel Ciolacu, Eugen Orlando Teodorovic, Mihai Fifor plus alti cativa sefi si aghiotanti guvernamental. A fost nunta lui Gabriel Zetea, nepot de frate al cunoscutului producator de palinca cu acelasi nume.

De la Romexpo, unde Dăncilă s-a relansat la prezidențiale PSD-iștii au umplut avionul luat ca si charter de la TAROM, ca să ajungă la petrecerea de nuntă a baronului Zetea. Chermeza s-a ținut la Oncești, o comună mică de lângă Sighet. Nunta a avut 1.000 de invitați, meniu de cinci stele, cantăreți de prim rang Loredana Groza (a prestat 30 minute, asta a însemnat conform tarifelor ei pentru petreceri private 15.000 de euro), Aurel Tămaș, Dinu Iancu Sălăjean etc. Conform presei locale, darul a fost de la 1.000 de euro in sus per familie, ceea ce, la un calcul sumar arata ca „s-a batut” milionul de euro, arată Ziua News.

Cine a platit charterul TAROM pentru nunta lui Zetea? Ziuanews a intrat in posesia unor documente, intre care si o factura, care arata ca firma MAX Business Concept SRL este cea care a achitat zborul guvernamental.

factura charter

De pe tabelul cu pasagerii i-am extras pe următorii: Viorica Dancila cu soțul, Rovana Plumb cu soțul, Lia Olguța Vasilescu, Eugen Teodorovici, Dragoș Titea, Mihai Busuioc, Mihai Fifor, SPP -isti, aghiotanti etc. Avionul a costat 55.000 lei net, firma nefiind plătitoare de TVA. Avionul charter respectiv are o capacitate de 20 persoane, fiind o aeronava ATR 42. Traseul a fost pe ruta Bucuresti – Baia Mare, plecare 12.10.2019 și retur 13.10.2019.

De la Registrul Comertului aflam ca firma MAX Business Consult SRL apartine lui Viorica Florica Rotaru, care a fost pana in 2016 consilier local la Primaria Arad. Viorica Florica Rotaru este mama Simonei Man, care este prim-vicepresedinte al Partidului Ecologist Roman (PER). Impreuna cu PER, Gabriel Zetea obtine majoritatea in Consiliul Judetean Maramures, avand o serie de interese financiare comune. Ca atare, e firesc ca Gabriel Zetea sa-i ceara Simonei Man sa faca „un gest nobil” si sa plateasca prin firma mamei o „nimica toata” precum o cursa charter Bucuresti-Baia Mare. Iar mama Simonei Man, de 70 de ani, a sarit ca pe arcuri sa achite zborul. Gabriel Zetea se cunoaste cu Simona Man inca de pe vremea cand aceasta era sefa la PP-DD, partidul lui Dan Diaconescu, si care a fuzionat, sub conducerea acesteia cu UNPR. Simona Man si Gabriel Zetea au mai avut interese comune cand actuala lidera a PER era sefa la AFIR (Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale).

Gabriel Zetea spune că el a plătit, pe persoană fizică

Cu toate astea, Gabriel Zetea sustine ca el a achitat din contul sau personal cursa charter. Iata declaratia pe care o da in presa dupa ce Liviu Alexa, fost jurnalist la Cluj si actual presedinte al PSD Cluj, l-a acuzat ca a platit zborul din bani publici: „Unul dintre acestea face referire la nunta care am avut-o anul trecut, dar care este, totuşi, o acţiune privată şi nu are nicio legătură cu funcţia publică pe care o deţin în acest moment, respectiv cea de preşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş sau de preşedinte al Partidului Social Democrat Maramureş. Sunt acuzat de faptul că aş fi închiriat un avion pe care l-aş fi plătit din fonduri publice, ceea ce nu este adevărat. Am închiriat într-adevăr, la acel moment, un avion, pentru prieteni, colegi, care urmau să facă o deplasare de la Bucureşti, dar asta este o problemă privată. Am un contract de intermediere pentru transport, o factură emisă pe numele meu, o plată făcută din contul personal, dintr-o bancă din Baia Mare, încă din acel moment. Stau oricând transparent şi deschis la orice control pe care îl poate face orice instituţie abilitată din România. Este păcat că aceste atacuri murdare duc nivelul disputelor politice atât de jos. Niciodată nu mi-am permis să atac, personal, vreun adversar politic, în ceea ce priveşte viaţa sa privată. Nunta a fost o chestiune privată şi nu am făcut un comunicat de presă din acest eveniment şi nu am implicat, sub nicio formă, Consiliul Judeţean sau Partidul Social Democrat. Aşadar nu consider că este normal să fiu atacat pe un aspect ce ţine doar de viaţa mea personală”.

Fie Gabriel Zetea minte de ingheata apele ca a platit din propriul buzunar cursa Vioricai Dancila impreuna cu o parte la Guvernului la nunta sa, fie – e posibil – sa fi platit o alta cursa charter „pentru prieteni, colegi, care urmau să facă o deplasare de la Bucureşti”, pentru care sa aiba intr-adevar „un contract de intermediere pentru transport, o factură emisă pe numele meu, o plată făcută din contul personal, dintr-o bancă din Baia Mare, încă din acel moment.” Iar daca Gabriel Zetea a platit el – sa zicem – avionul Vioricai Dancila & Co. la nunta – desi spune ca e vorba doar de „prieteni si colegi” – atunci, mama Simonei Man de la MAX Business Consult SRL, ce avion a platit, caci la bordul lui se afla – conform listingului – tot Viorica Dancila & Co.? Daca-i adevarat ce zice Zetea, s-au emis doua facturi pentru acelasi zbor, o factura pe firma si o factura pe persoana fizica? Sau e vorba de doua zboruri diferite? Sau, mai simplu, cum am spus de la inceput, Zetea minte!

Joi, la Baia Mare, au loc alegeri pentru președinția organizației PSD Maramureș iar favorit este chiar Gabriel Zetea. Zetea e si vicepresedinte al PSD pe plan national.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *