Image default
Actualitate

Premierul propus de PNL este tot Ludovic Orban. Cum a reacționat Marcel Ciolacu, președintele PSD

Premierul propus de PNL este chiar Ludovic Orban, președintele partidului și prim-ministrul demis miercuri prin moțiunea de cenzură. ”Propunerea pentru funcția de prim-ministru este președintele partidului, subsemnatul” a spus Orban, într-o declarație de presă făcută joi dimineață. Între timp, PSD insistă să-l propună președintelui României pe Remus Pricopie, fostul ministru al educației, pentru care președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, susține că are „suficiente voturi”.

Ludovic Orban a anunțat joi dimineață că el este propunerea pentru postul de prim ministru

„Obiectivul PNL în următoarea perioadă este acela de a face posibile alegerile anticipate, de a contribui la îndeplinirea condițiilor constituționale care să permită președintelui Klaus Iohannis dizolvarea actualului Parlament. Am hotărât astăzi mandatul delegației PNL la consultările de la Cotroceni. Propunerea de prim-ministru normal este conformă cu hotărârea Consiliului Național al PNL. Propunerea este în persoana președintelui PNL, subsemnatul, eu, Ludovic Orban. Delegația va transmite președintelui susținerea pentru obiectivul declarat al președintelui de declanșare a anticipatelor. Decizia noastră este de a contribui la respingerea celor două propuneri de guvern care vor fi formulate”, a spus Ludovic Orban, potrivit PS News.

Joi, la Palatul Cotroceni, au loc consultări ale președintelui Iohannis cu partidele parlamentare, în vederea nominalizării unui premier, după ce Guvernul Orban a fost demis în urma adoptării moţiunii de cenzură depusă de PSD-UDMR.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, primul partid cu care preşedintele va avea întâlniri este PNL, începând cu ora 12:00.

Începând cu 12:30, Klaus Iohannis se va întâlni cu PSD, care, împreună cu Pro România, îl vâr propune pe Remus Pricopie.

De la ora 13:30, vor avea loc consultări cu reprezentanţii USR. Preşedintele partidului, Dan Barna, a precizat că USR îşi doreşte alegeri anticipate şi că nu va vota învestirea unui nou guvern.

De la 14:15, la consultări vor intra reprezentanţii UDMR, care au anunţat că nu doresc să formeze o nouă majoritate. UDMR este unul dintre iniţiatorii moţiunii de cenzură.

Începând cu 15:00, la consultări va merge Partidul Mişcarea Populară (PMP), care va fi urmat de ALDE de Pro România şi de Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.

Related posts

Dacian Cioloș dă de înțeles voalat că Berbeceanu ar rămâne prefect la București: „Nu înțeleg unde se grăbește să plece”

Andrada Ionescu

Florin Cîțu, mesaj pentru angajații care intervin la inundații: “Nimeni nu pleacă nicăieri, nu ne luăm concediu”

Andrada Ionescu

S-au instalat primele rachete Patriot în România. Ludovic Orban spune că cetățenii sunt mai bine apărați

Constantinescu Gabriel

2 comments

Premierul Ludovic Orban acuzații de corupție într-o plângere penală 10 februarie 2020 at 11:50

[…] mult, asociația hunedoreană îl învinuiește pe ministrul Ludovic Orban de fapte de corupție, și de fapte penale legate de reducerea preferențială a prețurilor de […]

Reply
Ludovic Orban l-a ironizat pe Marcel Ciolacu. „Nimic nu-l poate împiedica... 10 februarie 2020 at 12:30

[…] premierului desemnat Ludovic Orban vine după anunţul făcut duminică de liderul interimar al PSD, care a spus că va sesiza CCR cu […]

Reply

Leave a Comment