Cele 25 de ordonanțe de urgență vor fi publicate în Monitorul Oficial, spune Orban. I-a dat replica lui Toni Greblă
Cele 25 de ordonanțe de urgență vor fi publicate în Monitorul Oficial, spune Orban. I-a dat replica lui Toni Greblă

Cele 25 de ordonanțe de urgență emise de Guvern cu câteva ore înainte de demiterea din Parlament vor fi publicate în Monitorul Oficial, dă asigurări Ludovic Orban. El l-a contrazis pe Toni Greblă, președintele Comisiei Juridice a Senatului, care afirmase miercuri că acestea nu vor mai fi publicate întrucât Guvernul a fost demis prin moțiune de cenzură, și, prin urmare, acestea nu vor mai intra în vigoare. „Este o intoxicare”, spune Raluca Turcan.

„Cum să nu fie publicate? Există o procedură”, a spus Ludovic Orban, întrebat despre cele 25 de OUG emise în ședința de Guvern de marți seară.

Orban a zis că „a ascultat vocile” care spun că se poate să nu fie publicate în Monitorul Oficial, Guvernul fiind demis, dar „important e conținutul acestor acte normative, care generează efecte benefice pentru România și realizarea unor obiective fundamentale”, arată publicația Știri pe Surse.

Și Raluca Turcan a explicat că OUG-urile sunt în drum spre Monitorul Oficial și vor fi, cu siguranță, publicate, fiindcă au toate avizele.

„Acesta este o intoxicare. Nu există. În momentul în care premierul le aprobă în ședința de Guvern, vor fi publicate”, a zis Turcan.

Toni Greblă a declarat miercuri că cele 25 de Ordonanțe de Urgență adoptate marți de Guvern nu mai pot fi publicate în Monitorul Oficial, întrucât a fost publicată decizia prin care Guvernul este demis prin moțiune de cenzură.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *