Dan Barna susține alegerile anticipate și neagă un eventual „blat ” PNL-PSD
Dan Barna susține alegerile anticipate și neagă un eventual „blat ” PNL-PSD

Dan Barna susține alegerile anticipate, și este de acord cu intenția președintelui Klaus Iohannis de a dizolva Parlamentul. Liderul USR a spus că va discuta deja la consultările cu președintele țării calendarul alegerilor anticipate.

Dan Barna și-a făcut cunoscută poziția pe Facebook, înainte de consultările de la Cotroceni programate joi după amiază. El susține că nici nu poate fi vorba despre o înțelegere PNL PSD pentru alegerile anticipate.

„România se va întreba în continuare dacă nu cumva ieri am asistat la un nou blat între PSD și PNL. Dacă nu s-a ajuns la o înțelegere. Dacă nu cumva astăzi, în România, rulează episodul doi, USL 2!

România vrea viziune și onestitate. România vrea reforme și modernizare.

Susținem dizolvarea acestui parlament și vom discuta astăzi la consultările de la Cotroceni și despre calendarul pentru alegeri anticipate”, a scris Dan Barna.

Preşedintele PNL, premierul demis Ludovic Orban, a declarat, joi, că obiectivul partidului pe care îl conduce este acela de a face posibile alegerile anticipate, prin îndeplinirea condiţiilor constituţionale care să permită şefului statului dizolvarea actualului parlament.

„Obiectivul PNL este acela de a face posibile alegerile anticipate, de a contribui la îndeplinirea condiţiilor constituţionale care să permită preşedintelui României, Klaus Iohannis, dizolvarea actualului parlament şi acordarea posibilităţii românilor de a-şi alege un parlament care să-i reprezinte”, a declarat Orban înainte de a merge la consultări cu șeful statului.

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat, joi, la Palatul Cotroceni, preşedinţii partidelor şi formaţiunilor parlamentare pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru, după ce Guvernul Orban a fost demis, miercuri, prin moţiune de cenzură.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *