Image default
Actualitate

Pensiile speciale au fost desființate. “Am asistat astăzi în Parlamentul României la un cocktail dulce-amar” spune Dan Barna

Pensiile speciale au fost desființate prin decizia de marți a Camerei Deputaților, dar președintele USR, Dan Barna susține că legea nu va trece de Curtea Constituțională. “Am asistat astăzi în Parlamentul României la un cocktail dulce-amar” a spus Dan Barna, referindu-se la modul în care a fost blocat de PSD atunci când USR a încercat să prezinte amendamentele, care, spune el, ar fi făcut legea de eliminare a pensiilor speciale eficientă.

„Am asistat astăzi în Parlamentul României la cocktail dulce-amar. Este un pas făcut înainte în ceea ce înseamnă desfiinţarea pensiilor speciale în România, o miză pentru care USR luptă în Parlament încă din 2017. Modalitatea în care s-a întâmplat însă acest lucru lasă nişte semne de îndoială asupra eficienţei acestui demers. Ştim, ştie toată societatea din România că acest proiect în care PSD şi PNL s-au întrecut în a îşi aduce acuze cine le-a creat, cine le-a susţinut, are probleme de constituţionalitate”, a declarat Barna, potrivit Știri pe Surse.

Pensiile speciale au fost desființate. USR ar fi avut deja amendamente care să prevină problemeled e constituționalitate, dar reprezentanții PSD, care au condus ședința ar fi apelat la subterfugii de procedură pentru a-l îpiedica, a spus Dan Barna.

„Am încercat să prezentăm nişte amendamente care ar fi eliminat în foarte mare măsură aceste probleme, nici măcar nu ni s-a permis prezentarea acestora amendamente sub un artificiu de procedură că vezi, Doamne, nu am fi apucat să spunem în prima parte a şedinţei. Încă un abuz clasic pentru modalitatea în care înţelege PSD să conducă şedinţele Parlamentului. Am votat acest proiect de lege, fără îndoială va ajunge la Curtea Constituţională. În situaţia în care aceasta va respinge proiectul de lege, există acest risc, avem pregătite proiecte de lege, un pachet prin care să venim cu iniţiative foarte clare şi aceste pensii speciale să poată fi şi în mod real şi efectiv, nu doar declarativ-populist, să poată fi eliminate din sistemul de pensii din România”, a adăugat liderul USR.

Related posts

Dan Barna a lăsat-o mai moale cu lupta împotriva corupției, după ce a ajuns la putere. „Nu e o problemă”

Constantinescu Gabriel

Florin Cîțu, replică pentru Dan Barna: Demiterea unui ministru se face la propunerea premierului

Andrada Ionescu

CCR a decis: Impozitarea pensiilor speciale cu 85% este neconstituţională

Andrada Ionescu

3 comments

Pensiile de serviciu ale magistraților ajung la Curtea Constituțională 28 ianuarie 2020 at 18:59

[…] Pensiile speciale au fost desființate. “Am asistat… […]

Reply
Dan Barna susține alegerile anticipate și neagă un „blat ” PNL-PSD 6 februarie 2020 at 13:56

[…] Susținem dizolvarea acestui parlament și vom discuta astăzi la consultările de la Cotroceni și despre calendarul pentru alegeri anticipate”, a scris Dan Barna. […]

Reply
Pensiile speciale trebuie eliminate, iar USR a sesizat Avocatul Poporului 18 februarie 2020 at 21:11

[…] de ce pensiile speciale trebuie eliminate, a explicat Florina […]

Reply

Leave a Comment