gunoierii de la sectorul 5
Anchete

Gunoierii de la Sectorul 5 au 46 de milioane de euro lichidități. Primarul Florea plimbă banii pe hârtie

Gunoierii de la Sectorul 5 este una dintre cele mai solvabile companii din România. În vreme ce alte firme de stat se zbat la limita falimentului, societatea primarului Daniel Florea geme de bani.

Banii nefolosiți în visterie pentru gunoierii de la Sectorul 5

La finele lui 2018 Amenajari Edilitare si Salubrizare SA avea în casierie și în conturi suma de 219.722.807, aproximativ 46 de milioane de euro. Banii se regăseau și în capitalul social. Suma este enormă și având în vedere rulajul de zece ori mai mic al societății.

Firma de salubritate a Primăriei Sectorului 5 a avut în 2018 o cifră de afaceri de 23 de milioane de lei. Practic, în conturile firmei la care Consiliul Local este acționar zac multe milioane de euro din banii publici. Înființată în 2010 prin Hotărâre de Consiliu Local, firma a preluat „controlul” gunoaielor abia la jumătatea anului trecut. Atunci Daniel Florea a renunțat la contractul cu Rosal SA.

Peste 50 de milioane de lei din pix

În decembrie 2019, consilierii de la Sectorul 5 au mutat din pix 52 de milioane de lei (11 milioane de euro). Ei au micșorat capitalul social enorm al societății și au considerat că banii reprezintă plăți pentru strângerea gunoiului.

Suma este uriașă din moment Amenajari Edilitare si Salubrizare SA adună gunoiul în sector de câteva luni. Mai mult, reprezintă o dublare a cifrei de afaceri pentru firma deținută de Sectorul 5.

Controverse pentru firma primăriei din Sectorul 5

Amenajari Edilitare si Salubrizare SA a intrat în atenția publicului după ce Libertatea a prezentat o altă afacere de proporții. Atunci, gunoierii lui Florea pregăteau plata a 54 de milioane de euro pentru amenajarea a 34 de locuri de joacă.

Anul trecut, firma s-a tehnologizat cu un contract de 77 de milioane de lei pentru utilaje de adunat resturile menajere.

 

 

Related posts

DNA, operațiunea „tableta”. Percheziții la Daniel Tudorache, Marian Vanghelie și Primăria Sectorului 5

Constantinescu Gabriel

Business de casă la Primăria Sectorului 5. Cum a cumpărat direct instituția lui Daniel Florea o scenă pentru spectacole la prețul la care lua și formația la pachet

Constantinescu Gabriel

Primarul Daniel Florea atacă firma de casă a Gabrielei Firea, după ce mii de oameni stau de câteva zile fără apă caldă și căldură. „DEJA E PREA MULT!

Constantinescu Gabriel

Sectorul 5 – Alegeri Locale 2020. Analiză înainte de vot

Constantinescu Gabriel

Se fac jocurile pentru Primăria Sectorului 5. Cine îl va înfrunta pe Daniel Florea

Constantinescu Gabriel

Daniel Florea are o plângere penală pentru mită electorală. Contracandidatul său a sesizat procurorii

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment