O conductă transfrontalieră care să transporte uleiurile vegetale ar putea fi construită între Ucraina și Polonia, pentru a stimula exporturile acestei țări pe perioada războiului. Terminalul ar urma să fie amenajat în portul Gdansk.

Polonia și Ucraina vor să dezvolte un proiect de conductă pentru transportul uleiurilor vegetale, iar planurile au fost deja întocmite, arată Economic Portal, citat de B1TV.

Consiliul de Miniștri a acceptat cererea Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru acordul Consiliului de Miniștri de a încheia un Memorandum de Înțelegere între Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale al Republicii Polone și Ministrul Infrastructurii al Republicii Polone, Ministerul Politicii Agricole și Alimentației al Ucrainei, Ministerul Infrastructurii al Ucrainei (…) privind dezvoltarea unui proiect de conductă transfrontalieră pentru transportul uleiurilor vegetale din Ucraina către portul Gdansk” a declarat, marți, într-un comunicat de presă, Cancelaria Primului Ministru.

Potrivit Cancelariei Primului Ministru, guvernul a acceptat să încheie un memorandum de înțelegere în ceea ce privește pregătirea acestui proiect: „Implementarea memorandumului va contribui la o deblocare parțială a exporturilor ucrainene și la creșterea securității alimentare în țările în curs de dezvoltare, care sunt amenințate de foamete. În consecință, aceasta ar trebui să reducă presiunea migratorie către Europa”, mai arată comunicatul.

Cele două țări vor forma un grup de lucru care va prezenta posibile variante ale locației proiectului spre aprobare. Acest lucru se aplică în special rutelor conductei de ulei.

Polonia și Ucraina se vor strădui să dezvolte în comun un proiect de construire a unei conducte transfrontaliere pentru transportul uleiurilor vegetale cu încărcare în Ucraina.

Grupul de lucru va oferi, de asemenea, informații despre posibili parametri tehnici aproximativi, costuri și condiții pentru implementarea proiectului, în special traseul propus al conductei”, arată comunicatul.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *