O creștere a prețurilor era așteptată, consideră Raluca Turcan, dar nu „disproporționată”. Ministrul Muncii sugerează că media a exagerat creșterile de prețuri, dar recunoaște că în domeniul energiei, ANRE ar fi putut să facă mai mult pentru a proteja consumatorii.

„Majorările de preţuri n-ar fi trebuit să surprindă aşa de tare opinia publică informată”. „Se estimează o creştere a preţurilor, însă nu disproporţionată…”, a precizat Turcan. Ministrul muncii a mai spus că nu poate da cifre exacte deoarece „n-am o lampă a lui Aladin în care să privesc şi să vă spun cum vor creşte preţurile”.

„Majorările de preţuri n-ar fi trebuit să surprindă aşa de tare opinia publică informată deoarece am asistat în decursul timpului la o liberalizare a preţurilor, în acelaşi timp la creşteri de preţuri la nivel internaţional. Preţul la gaz care e la un nivel record acum la nivel internaţional”, a declarat Raluca Turcan, la Digi24.

Aceasta a precizat apoi că Guvernul Cîțu a venit cu „o plasă de siguranţă pentru toţi cei care sunt în risc de sărăcie energetic” – proiectul de lege privind consumatorul vulnerabil, proiect transmis în Parlament pentru a fi votat în procedură de urgenţă.

Despre creșterile de prețuri în general, Turcan a afirmat: „Vreau să vă spun că se estimează o creștere a prețurilor, însă nu disproporționată. Nu cred că e oportun acum să încep să dau cifre, pentru că mă uit și eu la diverse analize economice, n-am o lampă a lui Aladin în care să privesc și să vă spun cum vor crește prețurile. De unde mai vin aceste creșteri de prețuri… De la angajatorii care, de exemplu, nu-și pot susține forța de muncă și atunci transferă costurile cu forța de muncă în prețuri”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *