raluca turcan

Raluca Turcan susține că este implicată full-option la Ministerul Muncii şi „nu a vândut niciodată blana ursului din pădure”, a răspuns ministrul dacă este pregătită să preia preşedinţia Camerei Deputaţilor după congresul PNL, aşa cum s-a vehiculat.

„Mă cunoaşteţi de foarte mult timp şi ştiţi că niciodată nu am vândut blana ursului din pădure şi sunt un om care, dacă intră într-un proiect, intră full-option. Iar eu sunt full-option în proiectul de ministru al Muncii”, a spus Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă.

Jurnaliştii au întrebat-o dacă îi este teamă că ar putea pierde portofoliul de ministru al Muncii.

„În general nu am temeri. Teamă în privinţa mandatului de ministru al Muncii, cu atât mai puţin, pentru că proiectele de la minister vorbesc despre eficienţa mandatului meu şi susţinerea proiectelor pe care le am de asemenea este confirmată atât în documentele oficiale ale noastre ca Guvern, cât şi în documentul politic al moţiunii pe care premierul Florin Cîţu. Dacă citiţi textul moţiunii, veţi vedea că o piatră de bază în reformele de care avem nevoie şi pe care ni le asumăm o reprezintă proiectele demarate deja la ministerul Muncii”, a susţinut  Raluca Turcan.

Totodată, Raluca Turcan susține că „România este pe primul loc în Europa la număr de angajați plătiți cu salariul minim. În ultimii aproape 10 ani, a crescut de aproape 5 ori numărul contractelor de muncă cu salariul minim, de la 0,35 mil contracte plătite minim în 2011, la 1,2-1,3 mil contracte în 2020. Din ianuarie până acum, numărul de noi locuri de muncă a crescut cu 120 000 – adică 120 000 de persoane au intrat pe piața muncii, iar dintre acestea aproape 47 000 sunt plătite cu salariul minim (aproximativ 40%)”.

„În primele șapte luni ale acestui an, Inspecția Muncii a aplicat amenzi în valoare de peste 51 de milioane de lei pentru muncă nedeclarată, a desfășurat 40 000 de controale și a identificat peste 3 300 de persoane care desfășurau muncă nedeclarată. Anul trecut, valoarea amenzilor aplicate în acest domeniu a fost de 101 milioane de lei”, a mai spus Raluca Turcan

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.