O criză umanitară va urma celei sanitare, pentru că pacienții cu alte boli nu vor avea loc de bolnavii de coronavirus, atrage atenția medicul de terapie intensivă Radu Țincu. Transmiterea accelerată în comunitate duce proporțional la creșterea numărului de cazuri grave astfel încât pacienții cu alte boli nu vor mai avea loc în spitalele care vor fi ocupate cu pacienții cu coronavirus, spune medicul de la secția de terapie intensivă a Spitalului Floreasca.

Medicul Radu Țincu a explicat, la Digi24, ca situația de la noi este aproape de a fi scăpată de sub control. O criză umanitară va urma celei sanitare.

„Dacă nu vom implementa măsuri ferme, epidemia va accelera. Cu cât vom avea mai mulți pacienți pozitivi, cu atât viteza de transmitere va crește.

Când numărul de persoane infectate este peste 8.000 cum a fost ieri, o parte din ei va determina creșterea numărului de bolnavi care vor ajunge la terapie intensivă.

La 9000 cazuri, în două – trei săptămâni vom avea 300 – 400 de oameni care vor avea nevoie de terapie intensivă, vor veni deodată în număr mult mai mare decât al celor cu alte boli.

Un pacient cu coronavirus necesită tratament de 3 – 4 săptămâni în terapie intensivă.

Se va crea un dezechilibru foarte mare între pacienții cu coronavirus și cei cu alte boli.

Trebuie să ne asumăm măsuri care nu sunt populare, pentru că, altfel, riscăm să pierdem controlul.

Dintr-o criză sanitară vom ajunge la o criză umanitară, în care oamenii nu vor mai avea loc în spital”, a explicat medicul Radu Țincu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *