O lovitură de stat în Rusia este principala temere a apropiaților lui Putin

O lovitură de stat în Rusia este principala temere a apropiaților lui Vladimir Putin, după uciderea într-un atentat a fiicei principalului ideolog de la Kremlin, Alexander Dughin.

Fiica principalului ideolog de la Kremlin, Daria Dughina, a fost ucisă într-un atentat cu mașina-capcană.

Elemente din cadrul serviciilor de securitate ruse și luptători de rezistență care doresc să răstoarne regimul se numără printre suspecții de asasinarea Daryei Dughina, în vârstă de 30 de ani, la Moscova, scrie The Sun, citat de B1TV.

Alexander Dughin, supranumit „creierul lui Putin”, se crede că a fost ținta unui dispozitiv plantat sub mașina lui.

Apropiatul lui Putin a scăpat de explozia fatală după ce a schimbat mașinile în ultimul moment sâmbătă seara, dar în atentat a murit fiica lui, care îi luase autoturismul.

Crima a șocat elita Kremlinului și a stârnit cereri furioase în mass-media pro-Putin pentru lovituri nucleare împotriva Ucrainei și Occidentului.

Dar analiștii se îndoiesc că Kievul ar fi ordonat lovitura – și dau vina pe forțele mult mai apropiate de Kremlin.

Atentatul a venit fondul unor rapoarte că starea de sănătate a lui Putin se „deteriorează brusc” și este frământat de faptul că ar pierde războiul din Ucraina.

Cine ar fi responsabilii

Anchetatorii de la Moscova au confirmat marți că un dispozitiv exploziv a fost instalat sub Toyota Land Cruiser Prado pe care îl conducea femeia în vârstă de 30 de ani.

Tatăl și fiica se întorceau de la un festival și urmau să călătorească în aceeași mașină, însă Dughin a luat un alt autoturism, în ultimul moment.

Toți activiștii pro-Putin cer răzbunare împotriva oficialilor de la Kiev. Regimul marionetă rus din Donețkul ocupat a spus că „teroriștii regimului ucrainean” se află în spatele exploziei, dar Ukraina a negat responsabilitatea.

Analiştii au spus că ambuscada a fost concepută pentru a-i intimida pe loialii lui Putin, precum Dughin, despre care se crede că este un arhitect al războiului din Ucraina. Atentatul a stârnit temeri în rândul generalilor armatei ruse că Președintele că ar putea fi următoarea țintă.

Acum bănuielile au căzut asupra propriilor oameni loiali ai lui Putin, pe fondul zvonurilor că agenții de securitate vor să-l înlăture pe despot de la putere.

Se crede că elemente din cadrul agenției de spionaj FSB a lui Putin ar fi putut orchestra atacul asupra vehiculului lui Dughin.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *