O nouă etapă de relaxare se va produce de la 15 iunie
O nouă etapă de relaxare se va produce de la 15 iunie

O nouă etapă de relaxare se va produce de la 15 iunie, dar masca va rămâne obligatorie, ca regulă generală, în spațiile publice închise. Sunt exceptate sălile de fitness, a explicat ministrul sănătății, Nelu Tătaru.

La sălile de fitness, dacă avem distanțarea necesară, dacă sala a fost aerisită după fiecare serie de practicanți, nu este obligatoriu să se poarte mască. „La sălile de fitness trebuie să avem acea distanțare între aparate. În măsurile pe care le-am dat, tot acum două săptămâni, se specifica faptul că cei care fac muncă fizică intensă sunt una din excepțiile care nu vor purta mască. Dacă avem distanțarea necesară, dacă este o sală mare care să permită distanțarea socială, dacă a fost aerată după fiecare serie de cursanți sau practicanți ai industriei fitness, nu este obligatoriu să se poarte mască. Rămân dezinfectantele, distanțarea și regulile pe care le avem pentru spațiile comune”, a precizat Nelu Tătaru, citat de PsNews.

O nouă etapă de relaxare este așteptată de la 15 iunie. Se deschid mall-urile, iar aici va fi obligatorie purtarea măștii de protecție, a explicat ministrul sănătății.

„La mall-uri, în interior, va fi obligatorie purtarea măștii de protecție. După cum știți, până acum relaxarea a cuprins tot ce a însemnat magazine cu intrarea din stradă. După 15 iunie se vor deschide și celelalte magazine din interiorul mall-urilor, dar fără locurile de joacă, cinematografe și zona de masă. Rămâne în interior obligativitatea purtatului măștii și evitarea aglomerării” a precizat Nelu Tătaru.

La piscinele exterioare nu este necesară masca, a mai spus Tătaru.

„La piscine trebuie să avem grijă să păstrăm distanțarea. Ele oricum sunt dezinfectate, dar trebuie să avem mare grijă de spațiile comune, tot ce înseamnă dușuri, toalete, vestiare. Aici este o problemă pe care trebuie să o ținem sub supraveghere. La piscină nu trebuie să purtăm mască” a precizat ministrul.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *