Candidați la Primăria Sectorului 4. Se pregătesc și aici alegeri locale, și la fel ca în restul sectoarelor, favorit pare a fi candidatul PSD, Daniel Băluță. Acesta a ajuns primar imediat după demisia primarului de sector Cristian Piedone, în urma incendiului de la Colectiv, în care au murit 65 de persoane.

În urma protestelor de stradă, și-au dat demisia premierul Victor Ponta și primarul de sector 4, Cristian Piedone, la acea vreme, relatează PsNews.

Daniel Băluță – PSD

Daniel Băluță a ajuns primar al Sectorului 4 imediat după demisia lui Cristian Piedone, și a fost interimar în perioada noiembrie 2015 – iunie 2016, până când s-au organizat alegerile locale. În 2016, Daniel Băluță, primar interimar la Sectorul 4, a avut o confruntare directă cu Răzvan Sava (PNL), primarul interimar al Capitalei, după ce Sorin Oprescu fusese arestat pentru corupție.

Daniel Băluță a câștigat alegerile locale din 2016 cu aproape de două ori mai multe voturi decât Răzvan Sava, locul 2. A fost o victorie categorică, diferența fiind de 38,94% vs. 21,99%.

În vara lui 2019, Primăria Sector 4 anunța o licitație pentru amenajarea și modernizarea domeniului public, un contract care ajungea la 643 de milioane de lei. Acordul-cadru are o durată de 48 de ani. Un alt proiect este noua stație de metrou între stația Berceni și Șoseaua de Centură, proiect în valoare de 157,64 de milioane de lei, atribuit asocierii Somet-TIAB-UTI-Construcții Erbașu.

Totuși, va avea Primăria Sector 4 suficienți bani să finanțeze aceste proiecte foarte ambițioase? Cum ar putea Sectorul 4 să finanțeze aceste proiecte și multe altele la fel de mari, deși e unul dintre cele mai sărace sectoare din București, rămâne un mister și pare o misiune dificilă pentru viitorul primar, oricine va fi el după alegerile locale din 2020.

Daniel Băluță a avut o întreagă campanie de promovare, atât a sa, cât și a Primăriei și sume importante au fost investite în social media sau în promovare în mass media. Daniel Băluță a primit premiul de „primarul anului 2019”.

Horia Grigorescu – PNL

Candidați la Primăria Sectorului 4. Horia Grigorescu este actualul director al Poștei Române, unde are proiecte ambițioase pentru a repune pe picioare o instituție care mai supraviețuiește din plata pensiilor și ajutoarelor sociale. Într-un interviu pentru PS News, Horia Grigorescu anunța că vor fi investiții în „automatizare, informatizare și digitalizare”.

Horia Grigorescu este speranța PNL pentru Sectorul 4, chiar dacă filiala PNL Sector 4 este condusă de deputatul Pavel Popescu. Directorul Poștei Române se bucură de suficientă notorietate și va încerca să strîngă în jurul său voturile tuturor celor nemulțumiți de PSD și de fosta clasă politică. În același timp, Horia Grigorescu ar putea atrage și multe voturi de la electoratul USR, un electorat tânăr și cu o atenție deosebită asupra mediului de afaceri.

Simona Spătaru – USR-PLUS

Încă din vara lui 2019, USR Sector 4 l-a ales, în urma votului intern, pe Antonio Andrușceac drept candidat la Primăria Sector 4. Însă, imediat o parte din conducerea centrală a partidului, tabăra Dan Barna, a intervenit pentru a invalida candidatura acestuia. Antonio Andrușceac a fost schimbat pentru că în 2018 a votat la referendumul pentru familie și a declarat că femeile „sunt făcute pentru a fi mame și soții”. La începutul lunii februarie, tabăra Dan Barna a invalidat candidatura lui Andrușceac pentru alegerile locale din 2020.

Această schimbare îi lasă cale liberă candidatului PLUS, Simona Spătaru, care tot la începutul lunii februarie a primit votul de încredere al colegilor săi. Candidatul PLUS a început deja campania electorală și îl critică pe Daniel Băluță prin diferite mesaje pe Facebook, dar nu reușește să atragă și interesul cetățenilor din Sectorul 4, având doar 683 de urmăritori la pagină.

Cu un candidat USR-PLUS fără notorietate, lupta în Sectorul 4 ar urma să se dea între PNL și PSD.

Ștefănel Dan Marin – PMP

Candidați la Primăria Sectorului 4. Din partea PMP, ar putea intra în competiția pentru alegerile locale din 2020 chiar președintele PMP Sector 4, Ștefănel Dan Marin. Acesta a mai ocupat, imediat după arestarea lui Sorin Oprescu, funcția de primar interimar al Capitalei. În prezent este consilier local la Primăria Sector 4 și vicepreședinte PMP.

Ștefănel Dan Marin a mai candidat și în 2016, tot din partea PMP, pentru funcția de Primar al Sectorului 4, însă a obținut puțin peste 6% din voturi. Numele lui Ștefănel Dan Marin a fost vehiculat de Traian Băsescu pentru o eventuală candidatură la Primăria Sectorului 4.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *