Investiții de peste 65 de miliarde de euro în transport și energie anunta Ludovic Orban
Actualitate

Ludovic Orban anunță investiții de 65 de milioane de euro în transport și energie

Investiții de peste 65 de miliarde de euro vor fi făcute în infrastructura de transport și în energie, a declarat miercuri premierul Ludovic Orban. Sunt prevăzute 40 de miliarde de euro, respectiv 25 de miliarde în cele două domenii de activitate, a spus Orban în timpul vizitei sale de la Combinatul Siderurgic Liberty Galaţi.

Obiectivul Guvernului este reindustrializarea României, dar şi dezvoltarea infrastructurii de transport şi a celei energetice, a spus Ludovic Orban.

„În ceea ce priveşte marile proiecte de infrastructură, în următorii 10 ani România va investi peste 40 de miliarde de euro în dezvoltarea infrastructurii de transport. De asemenea, va exista un angajament pentru dezvoltarea infrastructurii în domeniul energiei, de cel puţin 25 de miliarde de euro, în următorii 10 ani. Obiectivul nostru este să reindustrializăm România, să folosim toate pârghiile pe care le avem la dispoziţie pentru a atrage noi investiţii pentru a dezvolta capacităţi industriale, pentru a reuşi cu adevărat să producem competitiv cât mai multe lucruri în România fructificând toate oportunităţile care ne vor fi oferite de dezvoltările de pe piaţa europeană, de pe cea internaţională. Din acest motiv vreau să asigur investitorii de la Liberty că fac o investiţie care va da roade atât pe termen scurt, cât şi pe termen mediu şi lung”, a spus Orban.

Orban a lăudat intenția patronatului de transforma combinatul într-unul „verde” prin investiții importante.

„Într-o perioadă în care criza epidemică a provocat o criză economică (…) iată că echipa care deţine şi conduce combinatul de la Galaţi face nişte paşi extrem de îndrăzneţi asumându-şi obiectivul de a transforma combinatul de la Galaţi în ceea ce se numeşte combinat verde, neutral din punctul de vedere al emisiilor de bioxid de carbon. Drumul pe care a pornit combinatul este un drum sinuos, care va necesita foarte multe investiţii şi o spun din capul locului, Guvenul este gata să se lanseze în parteneriate care să susţină aceste investiţii extrem de importante pentru dezvoltarea economiei româneşti” a mai spus premierul României.

Miercuri, la combinatul din Galaţi s-a semnat un memorandum între Liberty Galaţi şi Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri prin care unitatea siderurgică îşi asumă să devină, în următorii 10 ani, primul combinat siderurgic din Europa cu cea mai mică amprentă de carbon, deziderat ce va fi posibil prin investiţii în valoare de circa 1,2 miliarde euro în sisteme moderne de producţie a oţelului, prin intermediul cuptoarelor cu arc electric, investiţii care vor asigura o creştere a producţiei de la 2 la 4 milioane de tone de oţel pe an.

Related posts

Premierul va fi șeful CNSU. Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis

Andrada Ionescu

Ludovic Orban nu concepe amânarea alegerilor parlamentare. Parlamentarii PSD „ar vrea sa mai stea 4 ani”

Constantinescu Gabriel

Ludovic Orban solicită mobilizare generală a instituțiilor în lupta împotriva COVID: fără menajamente, fără milă față de cei care încalcă legea

Secretarul general adjunct al Guvernului a pus muncitorii la treabă

Alina Angelescu

Ludovic Orban ar trebui audiat în cazul fraudelor de la Unifarm cu măști și materiale sanitare. PSD și USR pregătesc asta

Constantinescu Gabriel

Orban a spus când se vor deschide restaurantele. Ce restricții ar putea fi introduse de la 1 august

Leave a Comment