Orlando Teodorovici vrea
Actualitate

Orlando Teodorovici vrea consum, nu investiții

Eugen Orlando Teodorovici vrea măsuri economice ca în Bulgaria, Ungaria sau Slovacia. El crede că niciuna dintre măsurile luate de actualul guvern nu este bună.

„Atât timp cât Cîțu și Orban se lamentează în defavoarea economiei românești, vecinii noștri chiar iau măsuri pentru repornirea economiilor naționale. Ei au deja în implementare pachete economice importante, care merg până la 15-18% din PIB. În timp ce Cîțu se laudă cu o intenție de doar 3-4% din PIB” susține fostul ministru pe Facebook.

Teodorovici este nemulțumit că Florin Cîțu alege investițiile în defavoarea creșterii consumului. „Între investiții și consum alege stimularea investițiilor; în traducere liberă, orice măsură de creștere a veniturilor, precum cea de creștere a punctului de pensie cu 40% prevăzută de la 1 septembrie 2020 pălește de frica agențiilor de rating” susține senatorul.

Într-o postare în care Orlando Teodorovici vrea să fie ironic el concluzionează că singura scăpare este schimbarea guvernului. „Acum zic și eu: într-adevăr, să nu fim pesimiști. Să sperăm că vom scapa curând de acest guvern incompetent” concluzionează Teodorovici.

În perioada în care era în opoziție, actualul ministru de finanțe a reproșat PSD tocmai încurajarea consumului. Cîțu a arătat în repetate rânduri că politica economică a PSD a fost dezastruasă. Susținerile lui au fost confirmate de agențiile internaționale de rating.

Related posts

Nu vor crește taxele, promite Florin Cîțu, iar economia își va reveni la anul

Constantinescu Gabriel

Soluția lui Florin Cîțu: investițiile

Alina Angelescu

Florin Cîțu: prețurile au scăzut în august

Alina Angelescu

Florin Cîțu vorbește despre împrumuturile făcute de PSD

Alina Angelescu

Tăriceanu crede că Guvernul nu se ocupă de economie

Alina Angelescu

IKEA refuză banii de la buget

Alina Angelescu

1 comment

Investiții de peste 65 de miliarde de euro în transport și energie 10 iunie 2020 at 20:38

[…] a lăudat intenția patronatului de transforma combinatul într-unul „verde” prin investiții […]

Reply

Leave a Comment