Image default
Actualitate

Orlando Teodorovici vrea consum, nu investiții

Eugen Orlando Teodorovici vrea măsuri economice ca în Bulgaria, Ungaria sau Slovacia. El crede că niciuna dintre măsurile luate de actualul guvern nu este bună.

„Atât timp cât Cîțu și Orban se lamentează în defavoarea economiei românești, vecinii noștri chiar iau măsuri pentru repornirea economiilor naționale. Ei au deja în implementare pachete economice importante, care merg până la 15-18% din PIB. În timp ce Cîțu se laudă cu o intenție de doar 3-4% din PIB” susține fostul ministru pe Facebook.

Teodorovici este nemulțumit că Florin Cîțu alege investițiile în defavoarea creșterii consumului. „Între investiții și consum alege stimularea investițiilor; în traducere liberă, orice măsură de creștere a veniturilor, precum cea de creștere a punctului de pensie cu 40% prevăzută de la 1 septembrie 2020 pălește de frica agențiilor de rating” susține senatorul.

Într-o postare în care Orlando Teodorovici vrea să fie ironic el concluzionează că singura scăpare este schimbarea guvernului. „Acum zic și eu: într-adevăr, să nu fim pesimiști. Să sperăm că vom scapa curând de acest guvern incompetent” concluzionează Teodorovici.

În perioada în care era în opoziție, actualul ministru de finanțe a reproșat PSD tocmai încurajarea consumului. Cîțu a arătat în repetate rânduri că politica economică a PSD a fost dezastruasă. Susținerile lui au fost confirmate de agențiile internaționale de rating.

Related posts

Florin Cîțu: PNL a scăzut taxele și impozitele și nu le va mai crește

Constantinescu Gabriel

Este „un act criminal” mărirea pensiilor cu 40% spune Florin Cîțu. Când PSD era la putere, nu au vrut să crească veniturile pensionarilor

Constantinescu Gabriel

Cum a reușit să crească economia românească în plină perioadă de criză. Explicațiile premierului Florin Cîțu

Constantinescu Gabriel

1 comment

Investiții de peste 65 de miliarde de euro în transport și energie 10 iunie 2020 at 20:38

[…] a lăudat intenția patronatului de transforma combinatul într-unul „verde” prin investiții […]

Reply

Leave a Comment