Anticorpul care poate neutraliza coronavirusul, descoperit de cercetătorii israelieni. De ce este superior
Actualitate

Anticorpul care poate neutraliza coronavirusul, descoperit de cercetătorii israelieni. De ce este superior altora

Anticorpul care poate neutraliza coronavirusul a fost creat de cercetători israelieni în laborator și acum se așteaptă o companie farmaceutică care să-l producă la scară largă. Este o descoperire importantă a oamenilor de știință în lupta împotriva pandemiei care a pus stăpânire pe toată lumea.

Anunțul a fost făcut de ministrul apărării din Israel, Naftali Bennett, într-un comunicat, arată PsNews.

Ministru israelian al apărării consideră că această reuşită reprezintă o descoperire importantă în cadrul eforturilor depuse în vederea dezvoltării unui tratament împotriva pandemiei de COVID-19, O descoperire similară a fost anunţată luni de cercetători olandezi informează Reuters.

„Anticorpul monoclonal de neutralizare” dezvoltat de Institutul Israelian pentru Cercetări Biologice (IIBR) „poate să neutralizeze boala cauzată de noul coronavirus în organismele purtătorilor” a precizat ministrul israelian al Apărării.

Naftali Bennett a vizitase luni sediul IIBR, unde a fost informat despre „o descoperire importantă pentru găsirea unui antidot împotriva noului coronavirus”.

Directorul IIBR, Shmuel Shapira, a spus că formula anticorpului specific a fost deja brevetată, iar autorităţile israeliene se află în prezent în căutarea unei companii internaţionale care să producă tratamentul la scală industrială.

IIBR coordonează eforturile depuse de Israel pentru dezvoltarea unui tratament sau a unui vaccin împotriva SARS-CoV-2, mizând inclusiv pe testarea probelor sangvine prelevate de la pacienţii care s-au vindecat de COVID-19, boala respiratorie cauzată de noul coronavirus.

Anticorpii din astfel de probe sangvine – proteine ale sistemului imunitar care reprezintă reziduuri rămase după depăşirea cu succes a infectării cu noul coronavirus – sunt considerate de majoritatea cercetătorilor drept un element-cheie pentru dezvoltarea unui posibil tratament.

Anticorpul izolat în laboratoarele IIBR este monoclonal, ceea ce înseamnă că derivă dintr-o singură celulă însănătoşită, şi deţine, din acest motiv, o valoare potenţială mult mai mare pentru dezvoltarea unui tratament.

Plusul tratamentului găsit de israelieni constă în faptul că cercetătorii din alte laboratoare ale lumii au dezvoltat tratamente împotriva coronavirusului pe bază de anticorpi care sunt policlonali, derivaţi din două sau mai multe celule cu origini diferite, precizează revista Science Direct în numărul său din luna mai.

Israelul a fost una dintre primele ţări din lume care şi-au închis graniţele şi au impus măsuri stricte de deplasare a populaţiei cu scopul de a limita răspândirea comunitară a noului coronavirus. În Israel au fost raportate 16.246 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 şi 235 de decese.

2 comments

Coronavirusul ar fi intrat în decembrie în România spune OMS 6 mai 2020 at 13:39

[…] medic din Franța a confirmat o infectare cu noul coronavirus în decembrie, cu o lună mai devreme decât primul caz oficial. Purtătorul de cuvânt al […]

Reply
Coronavirusul ar fi intrat în decembrie în România. OMS cere testări retroactive - Reflectorul de Sud 6 mai 2020 at 15:30

[…] medic din Franța a confirmat o infectare cu noul coronavirus în decembrie, cu o lună mai devreme decât primul caz oficial. Purtătorul de cuvânt al […]

Reply

Leave a Comment