Serviciul de securitate israelian Shin Bet a interogat teroriștii Hamas prinși

Arye Shalicar, purtător de cuvânt al Forțelor de Apărare ale Israelului, a comentat în exclusivitate la Antena 3 CNN ultimele evoluții ale campaniei în Gaza pentru eliminarea grupării teroriste responsabile de atacul din 7 octombrie.

Ca și alți oficiali militari și lideri politici aliați ai Israelului, Shalicar a cerut precauție în ceea ce privește bilanțurile victimelor anunțate de la o zi la alta de administrația Hamas din Gaza.

„Hamas a făcut tot ce a putut pentru a construi şi dezvolta o infrastructură teroristă în Gaza, de când a preluat puterea în urmă cu 17 ani.

Cei din Hamas nu au făcut nimic acolo pentru poporul lor. Tot ce au făcut a fost să investească timp, bani şi efort în construcția de tuneluri, dezvoltarea de rachete şi de centre de comandă şi control amplasate în apartamentele oamenilor.

Știm că sunt gata să se sinucidă în misiunea lor pentru Jihad. Știm cu cine avem de-a face şi am văzut de ce sunt capabili pe 7 octombrie.

Noi suntem hotărați să facem tot ce ne stă în putere, pe de o parte, să salvăm 240 de ostatici şi, pe de altă parte, să dezmembrăm Hamas”, a declarat Shalicar.

El a reluat afirmațiile că loviturile israeliene asupra taberei de refugiați de la Jabaliya, din nordul Fâşiei Gaza, au avut rolul de a-l elimina pe unul dintre planificatorii atacului din 7 octombrie.

Palestinienii din enclava asediată spun că atacul s-a soldat cu sute de civili morți.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *