Olivia Steer denunță „draftul nazist” pentru vaccinarea obligatorie a copiilor
Olivia Steer denunță „draftul nazist” pentru vaccinarea obligatorie a copiilor

Olivia Steer denunță „draftul nazist” prin care copiii urmau să fie vaccinați obligatoriu. Activista antivaccinare a mai atras atenția că majoritatea instituțiilor și-au pierdut credibilitatea. Steer a lansat apoi atacuri țintite la principalele instituții centrale și la adresa partidelor. Nici de medici nu a uitat.

Olivia Steer a scris un mesaj controversat susținând că statul român pregătește vaccinarea obligatorie.

Într-o postare pe Instagram, Steer a amintit că avea același discurs și acum 8 ani și că lupta aparent singură împotriva celor care voiau să impună vaccinarea obligatorie a copiilor, indiferent de ce spun părinții lor: „Acum 8 ani (de cînd e fotografia), eram fix în punctul în care începeam o altă viață. Aparent, singură împotriva tuturor. Eram în guvernarea PSD, cu Banicioiu în fotoliul de ministru pe Sănătate, care îi vroia pe toți copiii vaccinați prin lege, prin primul draft nazist, întocmit pe temă. I-au ținut isonul tehnocrați, useriști, peneliști, aldiști, ca succesori sau lobbyști încadrabili penal, care au rafinat aberația și care și-ar fi dorit mult de tot să îi vadă pe părinții sceptici, decăzuți din drepturi și băgați după gratii. Totul, în uralele mass-media corupte (și nu știam atunci cît de corupte!) și ale influencerilor, cumpărați cu o pizza și un suc” a scris activista antivaccinare, potrivit B1TV.

Steer a scris apoi că acum sunt mai mulți cei care luptă împotriva abuzurilor: „Azi (s-a văzut, limpede, și duminică, în Parcul Izvor), sîntem mulți treziți. Și sîntem mulți cei care luptăm împotriva minciunilor și abuzurilor autorităților sanitare, a aparatului ei de propagandă sulfuroasă și a naivității (galopant descrescătoare, totuși!), care spune că statul e de partea noastră, că are în vedere doar interesul nostru suprem, că vaccinurile sînt sigure (în special, cele experimentale!), că trebuie să avem încredere în comandamentul pentru situații de urgență și, mai nou!, că #totul_va_fi_bine, dacă #stamacasa și, cînd se cere, #votamusrplus și #pnlminus (de unde rezultă, de fiecare data, #zerobarat – pură matematică!), neuitind niciodată că singurul vinovat pentru orișice e #puiemsd, aka #puiemsdciumaroșie”.

Steer a mai scris că instituțiile care îi blamau pe ea și pe alți români pentru lipsa lor de încredere au ajuns să-și piardă ele însele credibilitatea: „Nici una din autoritățile care blamau ultragiate lipsa de încredere a celor ca mine, atunci și de atunci încoace, nu mai are, azi, credibilitate. Și pe bună dreptate! Guvernul e o gluma proastă. Președenția, un tonomat cu fise de un leu, mare cît un dulap. Ministerul Sănătății – un teatru de păpuși, cu sfori groase, la vedere. Eroii din linia întîi – acuzați și anchetați penal pentru omor cu premeditate, curînd și condamnați definitiv, cu executare. Influencerii și presa – prostituate șleampete, mimînd veșnic alerta/urgența”.

„Sîntem pe cont propriu (cum am fost mereu, fără să o știm). Nimeni nu ne ajută. Ceea ce e minunat, pentru că asta e singura premisă a maturizării și solidarității umane, ca duminică, la Izvor. Primăvara e despre trezire! O primăvară eficientă, tuturor!”, și-a încheiat mesajul Olivia Steer.

Olivia Steer a participat duminică, în Parcul Izvor, la protestul anti-vaccinare obligatorie.

Peste 1.000 de oameni au ieșit în stradă duminică, pentru a protesta față de ceea ce ei au numit intenția autorităților de a obliga oamenii să se vaccineze. Lor, Alexandru Rafila, reprezentatul României la Organizația Mondială a Sănătății, le-a transmis că proiectul de lege în cauză, care a trecut de Senat, nu obligă adulții să se imunizeze, iar în cazul copiilor se referă strict la informarea părinţilor. El a mai spus că mulți participanți la protest „nu cunosc proiectul acesta de lege”.

De altfel, și premierul Florin Cîțu a insistat că nu a fost niciodată vorba de vaccinare obligatorie.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *