Ungaria a fost sancționată de UE pentru „corupție sistemică”

Premierul ungar Viktor Orban i-a asigurat, sâmbătă, pe prietenii din România, de sprijinul Ungariei pentru aderarea la Schengen. El a spus că respingerea României a fost greșită și că decizia trebuie corectată. Referitor la proiectul de energie pentru care se semnează acordul de la București, el a spus că „trebuie să fii rock and roll să construiești un asemenea cablu pe sub mare”.

„Am venit la București după 8 ani și văd dezvoltarea din această perioadă, îmi felicit prietenii din România. Această dezvoltare justifică parteneiratul și intrarea României în Schengen, decizia în cadrul UE a fost greșită și ar trebui corectată. România ar trebui să fie inclusă în Schengen cât de curând. Îmi asigur prietenii din România că pot conta pe acest subiect pe țara noastră. Avem un război într-o țară vecină și cu România și cu Ungaria, avem o criză energetică, avem probleme cu prețurile, toate economiile europene luptă cu inflația, liderii europeni au decis să se rupă de economia rusească.

În acest timp, în Statele Unite avem un serie de măsuri de protejare a economiei cum nu am mai văzut în trecut. Istoria ecomiei europene când importam energie și materii prime ieftine din Rusia s-a terminat. Dorim să avem creștere economică și securitate. Noi, liderii, trebuie să ne asigurăm că vom asigura popoarelor noastre securitate energetică. Suntem aici împreună pentru că am fost de acord să identificăm noi surse de energie regenerabilă pentru Europa. Rămâne doar un vis până când vom avea condiții efective pentru a realiza conexiunile. Avem în jurul Europei astfel de surse, regiunea Mării Caspice este o astfel de regiune cu resurse, de accea, CE a acordat atenție Azerbaidjanului și am dezvoltat colaborarea. Noi, în Ungaria suntem mândri că putem să participăm la o astfel de investiție strategică unică, pentru că este tot mai important să fim inovativi. Ne pregătim să construim cel mai lung cablu de transport al energiei submarin. Dacă aș fi cu 30 de ani mai tânăr aș spune că trebuie să fii rock and roll să construiești un asemenea cablu pe sub mare”, a declarat Orban despre acordul energetic care se semnează sâmbătă la București.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *