marcel ciolacu 2

Premierul Nicolae Ciucă și președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu pleacă împreună în Republica Coreea, într-o vizită oficială. Cei doi vor fi însoțiți de vicepremierul și ministru al transporturilor Sorin Grindeanu, ministrul educației, Ligia Deca, ministrul cercetării, inovării și digitalizării, Sebastian Burduja, ministrul economiei, Florin Spătaru și ministrul energiei, Virgil Popescu. De asemenea, din delegația mai face parte și directorul general al S.N Nuclearelectrica S.A., Cosmin Ghiță.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, pe agenda întrevederilor pe care prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă și ceilalți membri ai delegației le vor avea în Republica Coreea figurează teme de interes în domeniul cooperării economice, cu accent pe zona de energie, investiții, educație și industria de apărare.

„Premierul Nicolae-Ionel Ciucă va avea o întrevedere cu omologul său sud-coreean, Han Duck-soo, împreună cu ceilalți membri ai celor două delegații, cu președintele Adunării Naționale a Republicii Coreea, Kim Jin-pyo, va participa la o Masă rotundă de afaceri România-Republica Coreea, unde va susține o alocuțiune. De asemenea, agenda include o vizită în portul Busan, unde delegația română va avea o întrevedere cu Kang Joon-suk, președintele Autorității Portului Busan, o întâlnire cu reprezentanții comunității românești din Republica Coreea. În cadrul deplasării în Republica Coreea, prim-ministrul României va vizita compania Hanwha Aerospace, producător de soluții de apărare, compania Hyundai Rotem, specializată în producția de material rulant, echipamente militare și inginerie de instalații, și va merge în zona demilitarizată Paju, de la granița cu Republica Populară Democrată Coreeană”, se arată în comunicatul citat. „Sunt optimist că întrevederile pe care le vom avea cu partenerii noștri sud-coreeni vor contribui la dezvoltarea cooperării bilaterale și la evidențierea unor oportunități noi, având în vedere caracterul special al relației cu Republica Coreea, a zecea economie a lumii și singura țară asiatică cu care România colaborează în cadrul unui Parteneriat Strategic. Este ceea ce am discutat în luna septembrie cu omologul sud-coreean, Han Duck-soo. Mă bucur că avem ocazia acum să susținem cele discutate atunci cu idei concrete de impulsionare a cooperării bilaterale, în măsură să consolideze încrederea în economia României pe care au manifestat-o până acum partenerii noștri sud-coreeni și care sperăm să se reflecte și la nivelul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, din care fac parte”, a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă. Vizita va avea loc în perioada 21 – 23 decembrie 2022. Biroul președintelui Camerei Deputaților a transmis că Marcel Ciolacu va avea întâlniri cu Excelența Sa, domnul Kim Jin-pyo, președintele Adunării Naționale a Republicii Coreea, Excelența Sa, domnul Han Duck-soo, prim-ministrul Republicii Coreea, domnul Park Heong-joon, primarul orașului Busan, președintele Autorității portului Busan, domnul Kang Joon-suk, domnul Se-Chul Oh, CEO Samsung C&T. Din delegația oficială a lui Marcel Ciolacu mai fac parte deputatul PSD Alfred-Robert Simonis, lider al Grupului parlamentar PSD din Camera Deputaților, deputatul Eugen Bejinariu, preşedintele Comisiei permanente comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului în domeniul securităţii naţionale.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *