Ordonanța urșilor este respinsă de PSD, urmează contestarea la CCR
Ordonanța urșilor este respinsă de PSD, urmează contestarea la CCR

Ordonanța urșilor este respinsă de PSD, care îi cere Avocatului Poporului să o conteste la Curtea Constituțională. Ordonanța Guvernului prin care devine posibilă împușcarea imediată a urșilor considerați periculoși face posibilă legiferarea în România a vânătorilor de trofee, consideră PSD.

Decimarea în masă a urșilor bruni este de astăzi legiferată de Guvern”, susține PSD, într-un comunicat.

Reprezentanții PSD susțin că OUG-ul adoptat de Guvernul Cîțu lasă urșii, simbolul României, „în bătaia puștilor nemiloase ale vânătorilor de trofee”, motiv pentru care au solicitat Avocatului Poporului să conteste la CCR această ordonanță.

Uciderea lui Arthur a fost doar începutul! Decimarea în masă a urșilor bruni este de astăzi legiferată de Guvern! Înainte de a da practic drumul la împușcarea la liber a urșilor, Guvernul ar fi trebuit să ia măsuri pentru ca animalele să nu mai ajungă în zonele locuite de oameni. Pentru că ursul nu merge la terasă, Cîțu! Și nici nu e pasionat de petreceri wow! În schimb, voi le-ați tăiat pădurile și le-ați distrus habitatul! Nu ați alocat niciun ban pentru a fi hrăniți în pădure și nu ați protejat zonele aflate în pericol cu garduri electrice. N-ați făcut nimic, dar acum dați liber la împușcat! Fără milă, fără remușcări și fără nicio jenă! ”, au transmis social-democrații.

„Cîțu și toți incompetenții săi din Guvern ar trebui de urgență relocați! Au făcut destul rău României!” au adăugat reprezentanții partidului de opoziție.

Ordonanța urșilor, OUG pentru intervenția imediată în cazul urșilor a fost aprobată miercuri, în ședința de Guvern. Premierul Cîțu a spus că soluția e pe termen scurt și așteaptă o strategie.

Această ordonanță este o măsură care vine pe termen scurt, pentru a rezolva o problemă pe termen scurt, dar este responsabilitatea Ministerului Mediului să vină cu această strategie de control a populației de urși pe termen lung și înțeleg că avem deja un proiect și am putea avea această strategie implementată și cu măsuri în cel mult un an de zile”, a afirmat Cîțu.

În cazul urșilor agresivi se va putea interveni imediat, iar în cazul celorlalți intervenția va fi graduală, existând posibilitatea să fie alungați, tranchilizați și împușcați.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.