Partida Romilor denunță fake-news-urile legale de PLX 145
Partida Romilor denunță fake-news-urile legale de PLX 145

Partida Romilor denunță fake-news-urile legale de PLX 145 și a demarat o campanie de informare cu privire la noua Lege privind organizarea activității de prevenire a separării copilului de familie.

Asociația Partida Romilor Pro-Europa (APRPE) a demarat campania de combatere a fake-news-urilor legate de PLX 145, transmite B1TV.

În ultimele săptămâni, comunitățile de romi din România au fost intoxicate cu știri false despre proiectul Legii privind organizarea activității de prevenire a separării copilului de familie. O parte din așa-zișii lideri romi din comunități, care sunt simpatizanți ai AUR, i-au mințit pe romi prin intermediul rețelelor de socializare, spunându-le că Parlamentul pregătește o lege prin care să le ia copiii cu forța, să-i ducă la casele de copii sau să-i ofere spre adopție.

Prin urmare, Bogdan Paraschiv, secretar general al APRPE și sub-secretar de stat în cadrul Ministerului Familiei, a mers zilele acestea prin mai multe comunități de romi tradiționali, pentru a le explica faptul că noua lege nu prevede niciun cuvânt care să susțină minciunilor promovate pe rețelele de socializare, arată sursa citată.

Ieri am fost în comunitatea romilor din comuna Ivești, județul Galați, pentru a demonta toate minciunile cu care au fost intoxicați acești oameni prin intermediul Facebook și Tik-Tok. Am fost cu legea în mână și le-am arătat punct cu punct ce prevede cu adevarat această lege. Le-am explicat beneficiile acestei legi, beneficii despre care acești oameni nu știau.

La întâlnirile cu romii, am fost împreună cu Claudiu Gavril, prefectul județului Galați, cu Maricel Gheoca, primarul comunei Ivești, cu Viorica Gotu, președinta APRPE – Galați, și Cătălin Biru, prim-vicepreședintele Organizației de tineret a APRPE. Le mulțumesc tuturor pentru sprijin”, a declarat Bogdan Paraschiv, sub-secretar de stat în cadrul Ministerului Familiei.

El a promis că va vizita și alte comunități, pentru a readuce liniștea în rândul romilor.

Președintele APRPE, Nicolae Păun, a explicat, marți, într-un comunicat de presă, că romii au fost intoxicați cu minciuni de către simpatizanții AUR, care au urmărit doar că creeze panică în comunitățile de romi.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *