Paștele va fi sărbătorit în cadru restrâns dacă românii vor refuza să se vaccineze ori nu vor respecta măsurile sanitare, crede medicul Virgil Musta. Situația se va repeta ca în cazul Crăciunului în această situație, consideră medicul infecționist.

Totodată, medicul infecționist de la Timișoara se teme de un eventual al treilea val al pandemiei, mai virulent și care ar putea accentua presiunea pe sistemul sanitar din țară, potrivit B1TV.

„Tot ce pot să sper este să nu fim loviți de al treilea val al pandemiei, unul mai virulent decât cele precedente, având în vedere că vorbim despre tulpina britanică a virusului, una mult mai contagioasă. Și așa, deja, sistemul medical românesc, este la limita superioară a aglomerării, sunt foarte multe cazuri, spitalele sunt pline, iar medicii și personalul medical este obosit. Iar cauza creșterii este una evidentă: lumea nu mai respectă regulile ca înainte, ca acum un an, restricțiile sunt mult mai laxe.

Lumea s-a obișnuit deja cu pericolul și uită că acest virus aduce multe cazuri grave, multe decese, drame reale și suferință extremă”, a declarat medicul Virgil Musta.

 

Paștele va fi sărbătorit tradițional doar cu respectarea măsurilor sanitare

Medicul Virgil Musta este de părere că Sărbătorile Pascale vor fi responsabilitatea românilor. În cazul în care nu vor fi respectate măsurile sanitare, este posibil ca evenimentele religioase din acestă primăvară să nu se poată realiza fără restricții.

„Dacă nu vom respecta regulile de prevenție și, foarte important, dacă se va refuza vaccinarea, Paștele ar putea fi compromis. Vă spun sincer, eu cred că, acum, Paștele este, exclusiv, responsabilitatea noastră. Dacă lucrurile merg așa, mă refer la creșterea infectărilor, mă tem că nu vom avea Sărbătorile pe care ni le dorim. Iar asta înseamnă că Paștele va fi, la fel ca și Crăciunul, unul în care familia extinsă nu se va putea vedea, măcar pentru a ne proteja unii pe ceilalți”, a declarat medicul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara.

Leave a comment

Lasă un răspuns