Paturile ATI care vor fi disponibile în perioada următoare pentru COVID
Paturile ATI care vor fi disponibile în perioada următoare pentru COVID

Paturile ATI care vor fi disponibile în perioada următoare pentru bolnavii de COVID vor ajunge la cifra de 2.000, promite premierul Florin Cîțu. România nu a fost pregătită pentru valul patru al pandemiei, a recunoscut premierul.

Florin Cîțu, proaspăt ales în fruntea PNL în urma congresului din weekend, a găsit și vinovații: campania de vaccinare a eșuat din cauza opoziției unei părți a populației: mesajele anti-vacciniste sunt principalul motiv pentru care campania de imunizare nu a fost un succes.

Mesajele anti-vacciniste, principalul dușman la campaniei de imunizare, consideră Florin Cîțu

Cred că este o problemă în România, campanii anti-vaccinare care sunt făcute de ani de zile este greu să le demontezi în câteva luni de zile. Vedem că sunt legitimate partide care susțin public campanii anti-vaccinare.

Eu nu am văzut de exemplu de la liderii USR PLUS care azi sunt aliați cu cei de la AUR să zică ceva că liderul celor de la AUR spune că nu se vaccinează și nu se va vaccina niciodată. Nu i-am văzut pe domnii Barna și Cioloș să iasă să spună că ceea ce face acel domn este o campanie criminală împotriva românilor”, a declarat Florin Cîțu luni, citat de B1TV.

Referitor la măsurile luate de autorități pentru promovarea vaccinării, Florin Cîțu a ținut să precizeze că au fost luate mai multe măsuri pentru combaterea dezinformării.

Am vorbit cu cultele de două ori, au fost caravane făcute în rural, mai multe campanii la televizor, campanii făcute la televizor”, a afirmat premierul.

Paturile ATI, disponibile. În cursul zilei de luni, Florin Cîțu a discutat și despre ținta Ministerului Sănătății, privind numărul de paturi de la ATI, dedicate pacienților bolnavi de COVID-19.

Ministerul Sănătății a venit cu mai multe soluții, ați văzut că sunt mai multe spitale care se transformă în spitale COVID. Am crescut deja numărul de paturi de la 600 la 1.200.

Ținta este de această dată s-ar putea să fie 2000 de paturi la ATI. Acestea sunt soluții pe termen scurt. Majoritatea covârșitoare care se îmbolnăvesc sunt persoane nevaccinate (…) Sistemul de sănătate va face față.

E adevărat că nu a pornit cum trebuia. Din punctul meu de vedere, nu cred că valul patru a fost pregătit cum trebuia, dar acum de când a venit domnul Cseke Attila a preluat, lucrurile merg mai bine”, a declarat Florin Cîțu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *