Orban atac la Iohannis. Fostul președinte al PNL reclamă o „lovitură de partid” și îl acuză pe președintele Klaus Iohannis că a încălcat Constituția atunci când și-a exprimat susținerea fățiș pentru premierul Florin Cîțu, care a devenit președintele partidului în urma congresului de sâmbătă.

Ludovic Orban consideră că subiectul ar trebui să fie cercetat de comisia pentru exercitarea controlului parlamentar asupra SRI.

Întrebat cine sunt „planificatorii loviturii de partid” la care face referire, Ludovic Orban a explicat: „Toți cei care au gândit aceste mecanisme absolut diabolice de a silui voința reală a oamenilor și de a-și bate joc efectiv de ceea ce crede marea majoritate a românilor. Instrumentele de control utilizate, modul în care s-a derulat campania seamănă mai mult, dacă vă aduceți aminte, cu comunizarea României orchestrată sub bagheta lui Vâjinschi decât cu normele democratice care trebuie să funcționeze într-un partid democratic, cu atât mai puțin în Partidul Național Liberal, care a fost cel mai democratic partid” a declarat fostul președinte al PNL, citat de B1TV.

Referitor la mesajul premierului, care anunțase luni dimineață că îi va cere explicații pentru declarația privind încheierea parteneriatului cu președintele Klaus Iohannis, Ludovic Orban a spus: „V-am răspuns la această întrebare, nu este Cîțu în poziția să îmi ceară mie explicații. De altfel, ați văzut cu ochii dumneavoastră cum l-a acest congres Președintele României a încălcat Constituția”.

Inclusiv între cei care l-au sprijinit pe Cîțu deja pun la cale cu cine să îl schimbe pe Cîțu. Cîțu nu înțelege ce partitură a jucat și că a fost un pion pe tabla de șah, și nicidecum regina”, a adăugat Orban.

Orban atac la Iohannis. Întrebat de ce nu spune clar cine sunt cei care l-ar fi instalat pe Florin Cîțu la șefia PNL, Ludovic Orban a afirmat: „Ați văzut cu ochii dumneavoastră cine a spus limpede că îl sprijină pe Cîțu, Președintele României. Președintele României a spus-o, practic toate speculațiile care au fost pe toată perioada campaniei că Președintele îl susține pe Florin Cîțu, faptul că ei și-au construit întreaga campanie pe mesajul acesta că e ordin de zi pe unitate de la Președinție să iasă Cîțu președinte, eu nu l-am crezut pentru că nu am asistat la nicio discuție între Președinte și lideri din partid la care să le fi cerut Iohannis să îl sprijine pe Florin Cîțu. E adevărat că am avut informații de la toți membrii care îmi povesteau cum fac campanie diferiți președinți. În schimb, toate lucrurile acestea s-au clarificat prin prezența Președintelui la congres și prin mesajul pe care l-a adresat congresului, care a fost un mesaj fără echivoc. Orice om a înțeles partizanatul Președintelui pentru Florin Cîțu”.

Sigur că serviciile nu lucrează la vedere, serviciile au sisteme. Aici, în mod normal, Comisia de control al SRI ar trebui să cerceteze acest subiect, serios vă spun. (…) S-a confirmat în ultimii 30 de ani că există intervenții ale serviciilor în zone în care serviciile nu ar trebui să fie prezente – în mass media, de exemplu, în justiție, în administrație, în partide politice. Acest lucru nu trebuie să existe și mă gândesc de multe ori dacă nu cumva CNSAS n-ar trebui să se ocupe mai degrabă de colaboratorii serviciilor de astăzi, nu să se ocupe de colaboratorii Securității”, a mai spus el.

Leave a comment

Lasă un răspuns