Președinția Camerei Deputaților va fi analiză marți în Biroul Executiv liberal, după demisia lui Orban. Fostul președinte al PNL și-a depus demisia din funcția de președinte al camerei Deputaților, exact așa cum a anunțat din timpul campaniei electorale interne că va face dacă va pierde cursa pentru președinția partidului.

Liberalii vor analiza marți, în Biroul Executiv intern, pașii de urmat în ceea ce privește președinția Camerei Deputaților a anunțat luni președintele PNL, Florin Cîțu.

„Am discutat ieri, știți foarte bine, la Consiliul Național, exact despre această temă și a rămas că vom clarifica detaliile în BEX-ul de mâine. Demisia este o decizie unilaterală a celui care are funcția, haideți să nu încurcăm lucrurile. Mâine, în BEX, discutăm ce e mai bine pentru Partidul Național Liberal”, a adăugat noul președinte al PNL.

Întrebat dacă va încerca să îl convingă pe Ludovic Orban să rămână la șefia Camerei Deputaților, Florin Cîțu a răspuns: „Discutăm în BEX alternativele”, relatează B1TV.

Președinția Camerei Deputaților după demisia lui Orban. Ce spunea acesta.

„Dacă eu îmi depun demisia la Cameră, luni, marţi sau miercuri se organizează alegeri pentru funcţia de preşedinte. Cum e situaţia în Camera Deputaţilor astăzi şi în Parlament, în general, ca urmare a crizei politice provocate, există riscul major ca PNL să piardă poziţia de preşedinte al Camerei. Eu sunt membru PNL şi obiectivul meu este ca şi după ce demisia mea va intra în vigoare funcţia de preşedinte al Camerei să rămână unui deputat al PNL. (…) Demisia este un act unilateral, decizia mea de a demisiona este irevocabilă, dar sunt membru PNL şi nu vreau să creez şansa să se aleagă Ciolacu preşedinte al Camerei sau vreun alt pesedist care va candida. La ora actuală, dacă se fac alegeri în Cameră, PNL nu are nicio garanţie că poate să păstreze preşedinţia”, spunea duminică Ludovic Orban.

Leave a comment

Lasă un răspuns