Pedofilii se folosesc de tehnologia inteligenței artificiale pentru imagini
Pedofilii se folosesc de tehnologia inteligenței artificiale pentru imagini Credit: Pixabay

Pedofilii se folosesc de tehnologia Inteligenței Artificiale pentru a crea și vinde materiale cu abuzuri sexuale asupra copiilor, potrivit unui studiu realizat de BBC. Aceștia accesează imaginile plătind abonamente la conturi de pe site-urile mainstream de partajare de conținut, cum ar fi Patreon.

Platforma Patreon a declarat că are o politică de „toleranță zero” cu privire la astfel de imagini pe site-ul său. Cu toate acestea, creșterea utilizatorilor care vând astfel de imagini online a devenit o problemă semnificativă în ultima perioadă.

AI creează imagini abuzive asemănătoare cu cele din viața reală, vândute pe site-uri de partajare

Creatorii imaginilor cu abuzuri folosesc un software de Inteligență Artificială numit Stable Diffusion, care a fost conceput pentru a genera imagini destinate utilizării în artă sau design grafic. Deși acesta are scopul aparent inofensiv, programul este manipulat astfel încât să creeze imagini realiste ale abuzurilor sexuale asupra copiilor, inclusiv ale abuzurilor asupra bebelușilor și copiilor mici, transmite B1TV.

Echipele de investigare online a abuzurilor asupra copiilor spun că deja au găsit astfel de conținut. Jurnalista independentă Octavia Sheepshanks investighează această problemă de câteva luni și a declarat că există o „avalanșă uriașă” de imagini generate de inteligența artificială.

Deținerea, publicarea sau transferul acestor imagini este ilegal în Marea Britanie, chiar dacă sunt create prin intermediul AI. Spre deosebire de alte țări, această practică este singurul mod de a-i pedepsi pe acești indivizi. Acest lucru nu poate fi considerat un motiv să nu se ia atitudine împotriva acestor infractori, pedofilii.

Ian Critchley, liderul Consiliului Național al Șefilor de Poliție (NPCC) pentru protecția copiilor, a avertizat că un pedofil ar putea „să se deplaseze pe scara infracțiunii, de la gânduri, la imaginație, până la abuzul asupra unui copil real”. Este esențial ca autoritățile și platformele online să ia măsuri eficiente pentru a combate această problemă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *