Pensiile ar fi putut crește și mai mult în 2022, spune fostul președinte PNL
ludovic orban

Pensiile ar fi putut crește și mai mult în 2022, spune fostul președinte al PNL, Ludovic Orban. Fostul premier îndeamnă alianța PSD – PNL – UDMR să adapteze veniturile vârstnicilor în funcție de creșterea prețurilor.

„Creșterea punctului cu 10% din 1 ianuarie 2022 putea să fie mai mare. Dacă ne întemeiem pe creșterea punctului de pensie în funcție de inflație și de mediu. Inflația a atins 8 procente și probabil vom avea o creștere economică pe 2021 de 7%, ceea ce înseamnă că se putea realiza o creștere economică mai mare de 10%”, a declarat Ludovic Orban, potrivit B1TV.

Pensiile ar fi putut crește și mai mult în 2022, crede Orban. În urmă cu o săptămână, prim-vice-președintele PNL Rareș Bogdan a precizat în urma unei ședințe de coaliție că printre prioritățile din PNRR se numără majorarea salariilor și a pensiilor.

Când deja ai un Guvern care urmează să intre complet, și cu secretari de stat, șefi de companii, șefi de agenții, în pâine, e absolut normal să ai mult de discutat, mai ales că sunt două viziuni, sunt două ideologii care trebuie compatibilizate. Un proiect pentru România extrem de important, un PNRR care are nu jaloanele din 2004-2005, nu stegulețe, dar are niște condiționalități extrem de clare.

Sperăm să putem aduce primii bani pe casele de marcat, (…) de asemenea pe A3, Autostrada Transilvania, acolo avem facturi de vreo 600 de milioane, să reușim să tragem 130 de milioane din cei 1,8 miliarde care au ajuns deja. Acestea sunt prioritățile, deci practic programul plus măsurile legate de salarii, de pensii în special, cei 10% acordați pentru pensii, respectiv 25% pentru pensia minimă de 800 de lei, ajutorul pentru persoanele cu dizabilități (…)”, a explicat liberalul.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *