Image default
Actualitate

Pensiile au devenit instrument politic iar asta a fost cauza inechităților, crede Raluca Turcan

Pensiile instrument politic. Pensiile și majorările lor au fost deseori folosite ca instrument politic, ceea ce a dus la multe inechități, consideră ministrul muncii, Raluca Turcan.

Raluca Turcan a precizat că reforma în sistemul de pensii, la care lucrează, ar trebui să rezolve această problemă.

Raluca Turcan. De ce la noi nu s-ar putea si la noi nu se poate? De ce în toate ţările Uniunii Europene, în materie de pensii, există o predictibilitate pentru minim 20-30, chiar mai mult, 50 de ani?

La noi, v-am spus, pensiile au fost, din nefericire, văzute ca instrument politic. Politicienii şi-au lăsat o marjă, mai ales în Parlament în ajun de alegeri, şi se gândeau: oare cum să mai câştigăm nişte voturi din regiunea aceea a ţării? Hai să băgăm condiţii speciale de pensionare.

Intenţionăm să găsim o formulă astfel încât să se aibă în vedere toţi factorii de contributivitate în decursul muncii.

În felul acesta, pensiile mici vor creşte mai mult, se va reduce decalajul dintre cea mai mică pensie şi cea mai mare pensie, încercând să menţinem un cuantum sustenabil pentru plata pensiilor pe termen lung în România” a declarat ministrul muncii.

Related posts

Prelungirea mandatelor consilierilor locali nu este constituțională, a stabilit CCR. Vicepremierul Raluca Turcan susține că judecătorii Curții „pun în pericol funcționarea statului român”

Constantinescu Gabriel

Raluca Turcan îi îndeamnă pe români să se vaccineze: Nu e de glumit cu varianta Delta

Andrada Ionescu

80 miliarde euro pentru România din bugetul UE

Andrada Ionescu

Leave a Comment