Percheziții la Primăria Otopeni au loc luni, procurorii DNA căutând dovezi
Percheziții la Primăria Otopeni au loc luni, procurorii DNA căutând dovezi

Percheziții la Primăria Otopeni au loc luni, procurorii DNA căutând dovezi într-un dosar în care prejudiciul ajunge la 35 de milioane de dolari. Acesta s-a produs prin plățile unor lucrări neefectuate în realitate, către firme de casă, arată surse judiciare.

În comunicatul său oficial, DNA nu a menționat Primăria Otopeni, dar a confirmat că sunt efectuate „percheziții domiciliare la o instituție publică situată în județul Ilfov”.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2011 – 2017, în legătură cu derularea unor contracte de execuție lucrări. În cursul zilei de 13 septembrie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare la o instituție publică situată în județul Ilfov”, se arată în comunicatul transmis miercuri de procurorii DNA.

„Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, au mai precizat procurorii anticorupție.

Potrivit surselor, ancheta se referă la modul în care Primăria Otopeni ar fi efectuat plăți de 35 milioane lei pentru lucrări de apă și canalizare care, în realitate, nu au fost executate.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *