Consiliul Județean Prahova achiziționează un sistem inteligent de monitorizare și supraveghere video a traficului pe drumurile publice și un centru de management al traficului prin aplicații video specializate în valoare de 28,2 milioane de lei. Proiectul are ca obiectiv prevenirea și sancționarea unor fapte de natură contravențională sau infracțională în domeniile de circulație și siguranță rutieră pe drumurile din județul Prahova.

Sistemul este necesar pentru realizarea următoarelor activități:

– Supravegherea pe timp de zi cât și pe timp de noapte a intersecțiilor drumurilor publice de pe raza județului Prahova.

– Înregistrarea imaginilor pentru a putea fi analizate în timp real și ulterior, în cazul unor incidente.

– Punerea la dispoziția instituțiilor abilitate a înregistrărilor unor astfel de incidente pentru soluționarea lor în cel mai scurt timp.

– Descurajarea persoanelor care ar avea intenția de a săvârși astfel de infracțiuni.

– Limitarea și combaterea depozitărilor ilegale de deșeuri limitrofe drumurilor de interes național și județean.

Sistemul de monitorizare video este prevăzut cu peste 760 de camere, pentru supravegherea a 329 de zone cu probleme aflate de-a lungul drumurilor judeţene. Sunt vizate 329 de zone, dintre care 62 de intersecţii dintre drumurile judeţene şi cele naţionale, 89 de intersecţii dintre drumurile judeţene şi 178 de puncte de pe drumurile judeţene sau intersecţii ale drumurilor judeţene cu drumurile locale.

Valoarea totală a investiției este de 28,2 milioane de lei, cu TVA, adică 5,7 milioane de euro. Finanțarea proiectului se va realiza din Fonduri Europene. Durata contractului este de 60 de luni. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 19 septembrie 2022.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *