Pierderile prin sistemul online de învățământ sunt inacceptabile, astfel că noul an școlar va începe de la 13 septembrie cu prezența fizică în bănci a elevilor, a reafirmat ministrul educației, Sorin Cîmpeanu. Bineînțeles, vor fi menținute măsurile de protecție în cazul elevilor și a profesorilor, a mai spus ministrul educației.

Pierderile prin sistemul online de învățământ sunt inacceptabile. Școala va începe cu elevii în bănci. „Suntem în contact permanent și cu Ministerul Sănătății, și cu INSP, și cu Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.

Când spun permanent este într-adevăr permanent. Avem în vedere o serie de măsuri care să facă sigure școlile din România pentru că este inacceptabilă continuarea pierderii prin acest sistem de învățământ online. Decizia la acest moment este 13 septembrie, școală cu prezență fizică pentru toți elevii.

Este nevoie de respectarea regulilor de protecție sanitară. Masca de protecție, această nouă tulpină nu îi mai ocolește pe cei tineri, mai apoi regulile de igienă respectate, aerisirea spațiilor de învățământ, distanțarea adecvată. Trebuie să ne asigurăm că facem tot ce se poate face pentru vaccinare. Avem aproape 30.000 de copiii cu vârsta între 12-15 ani (procent de 4%) vaccinați și aproape 145.000 de tineri cu vârsta între 16-19 ani. Avem profesori vaccinați în proporție de peste 60%, mai mult decât dublu față de media națională”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu, duminică seara, într-o emisiune B1TV.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *