Noul an școlar va începe cu toți elevii la școală spune Cîmpeanu
Noul an școlar va începe cu toți elevii la școală spune Cîmpeanu

Noul an școlar va începe cu toți elevii, la școală, din toamnă, susține ministrul educației, Sorin Cîmpeanu. Nu vor mai exista scenarii, ore desfășurate la distanță și nu prea, din cauza lipsei echipamentelor în zonele rurale. Formatul fizic va fi pentru toată lumea, promite Sorin Cîmpeanu.

„Atât cât am în limitele de competență, școala va începe cu prezență fizică pe data de 13 septembrie. Bazându-mă pe informațiile pe care le am în limitele de competență, pe condițiile de școli, pe faptul că în școli au fost respectate regulile sanitare mai riguros decât în orice alte locuri – cu excepția unităților sanitare, pe nivelul ridicat de vaccinare al personalului din învățământ cadrelor didactice, mă pronunț cât se poate de clar în favoarea deschiderii școlii fără scenarii, pentru toți elevii. Am dreptul să îmi exprim acest optimism”, a declarat marți Sorin Cîmpeanu, citat de B1TV.

Cîmpeanu a precizat că a discutat cu ministerul sănătății în legătură cu organizarea de cabinete de vaccinare în școli, pentru noul an școlar:

„Trebuie văzut în ce măsură configurația școlii permite organizarea unor astfel de centre. Am discutat cu Ministerul Sănătății și cu coordonatorul campaniei de vaccinare pentru a realiza în zilele următoare acțiuni de prezentare a importanței procesului de vaccinare”, a spus acesta.

De asemenea, ministrul a subliniat importanța testării, cel puțin în cazul elevilor care prezintă simptome, la școală.

„Susțin importanța testării în școli, cel puțin în cazurile în care apar simptome. În aceste situații, testarea este o datorie a statului prin DSP și nu a angajatului din sistemul de învățământ sau din alt sistem” a mai spus ministrul educației.

El a mai arătat că profesorii sunt categoria profesională cu cea mai ridicată rată de vaccinare, de 60%, și că și elevii au început să se vaccineze, declara recent ministrul educației.

„Deci, e un motiv de optimism pentru reluarea școlii cu prezență fizică în condiții de siguranță începând cu 13 septembrie”, spunea Cîmpeanu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *