Toate persoanele internate în ATI la acest moment nu sunt vaccinate
Toate persoanele internate în ATI la acest moment nu sunt vaccinate

Toate persoanele care sunt internate în ATI la acest moment nu au fost vaccinate, spune medicul Emilian Imbri, care atrage atenția că vaccinul are rolul de a preveni formele grave ale coronavirusului. Medicul susține că există și persoane tinere internate în stare gravă, cu forme severe de COVID-19, care nu au fost imunizate.

Majoritatea sunt infectate cu varianta Delta, care este mai periculoasă și mult mai contagioasă

„Există deja, pe siteurile de specialitate, o informații cum că tulpina Delta este, pe lângă foarte contagioasă, este mult mai periculoasă decât ce am avut, Alpha.

Toți cei care sunt, în prezent, în ATI, nu sunt vaccinați. Cei care ajung în ATI, și sunt și oameni tineri în ATI în momentul de față și este un semnal de alarmă.

Informațiile care vin din zona medicală atrag atenția asupra pericolului pe care îl reprezintă această tulpină”, a declarat medicul Emilian Imbri la B1TV.

Toate persoanele care sunt internate în ATI sunt nevaccinate, iar varianta Delta ajunge în România prin persoane ce vin din străinătate.

Medicul Emilian Imbri a precizat că o modalitate prin care varianta Delta se răspândește în țara noastră o reprezintă și persoanele posibil infectate ce sosesc în țară, care împrăștie virusul, cele mai vulnerabile categorii rămânând tot cei nevaccinați anti-COVID.

„Toți cei care vin dinspre Italia, Spania și Turcia și se întorc în țară, fie să viziteze locurile natale fie revin din concediu, sunt potențiali purtători de virus care vor intra în țară nestingheriți și îi vor îmbolnăvi în primul rând pe cei nevaccinați”, a explicat medicul Emilian Imbri.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *