Firma RER Ecologic Service București Rebu SA face curățenie în sectorul 1. Primăria a semnat contractul de salubrizare pentru perioada stării de alertă.
„Trebuie să renunțăm la contractele păguboase și să găsim parteneri onești. Mai jos regăsiți și câteva exemple de costuri și diferențele de preț pentru operațiunile de salubrizare realizate de cele două companii. Veți înțelege rapid dimensiunea jafului din trecut”, spune Clotilde Armand.
„În acest moment avem un contract semnat cu compania RER, care operează și în Oradea. Diferența de preț dintre tarifele Romprest, în baza unui contract pe 25 de ani, și cele RER, pe perioada stării de alertă, este de 5 milioane de lei pe lună sau 60 de milioane de lei pe an”, a precizat primarul sectorului 1.
Contractul încheiat de Sectorul 1 și RER Ecologic Service București Rebu SA este publicat pe site-ul https://www.primariasector1.ro.

Clotilde Armand vs Romprest

Primarul sectorului 1 a ținut să reamintească prejudiciul adus de Romprest locuitorilor din sectorul 1.
Astfel, în ședința de îndată din 8.06.2012, Consiliul Local al sectorului 1 a aprobat o creștere a tarifelor cu 50%. Asta, „la doar patru ani de la semnarea contractului și care a generat un prejudiciu pentru cetățeni de peste 117 milioane de lei. Altfel nu se explică votul pe repede înainte din aprilie 2019, care aproba o altă creștere de tarife”, spune Armand.
„Presa apropiată grupurilor de interese din jurul Romprest a încercat să explice că e normal ca un operator de salubritate să lase gunoaiele în stradă. (…) Au încercat să explice că e normal ca în Sectorul 1 cetățenii să plătească 18 milioane de lei pe lună pentru salubrizarea stradală. (…) Clujul plătește 25 de milioane de lei PE AN pentru servicii de salubrizare stradală și deszăpezire”, explică Armand.
În plus, Romprest facturează apa folosită pentru stropitul stradal cu 5.9 lei/mc, deși prețul apei potabile este de 3.9 lei/mc.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *