Extinderea măsurii de plafonare a adaosului comercial la alimentele de bază este analizată de guvern, care ia în considerare adăugarea altor produse pe listă. Această decizie vine după ce o ordonanță de urgență a intrat în vigoare la 1 august și a plafonat adaosul comercial timp de trei luni la 14 categorii de produse alimentare.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a confirmat recent că măsura va fi prelungită până la finalul anului 2023.

Extinderea acestei măsuri poate fi o încercare de a controla inflația și de a proteja consumatorii împotriva creșterilor excesive ale prețurilor la produsele alimentare de bază. Guvernul ar putea căuta, de asemenea, să ajungă la un acord cu producătorii și cu retaileri pentru a stabili prețurile și adaosurile comerciale într-o manieră mai predictibilă și sustenabilă, arată surse guvernamentale, transmite B1TV.

Am vorbit şi de prelungirea Ordonanţei cu plafonarea preţurilor la produsele agricole şi alimentare. Am văzut cu ce propunere a venit statul francez, cu un acord pe 5000 de produse, noi am avut o Ordonanţă care a vizat doar 14 produse, o vom prelungi această ordonanţă până la sfârşitul anului şi pe urmă şi Ministerul Agriculturii cred că trebuie să intrăm într-o practică europeană, să avem un acord cu producătorii şi cu retailerii”, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *