Plafonarea prețurilor la energie se va produce în Spania, unde profiturile companiilor de pe această piață vor fi redirecționate către populație, a anunțat premierul Pedro Sanchez luni.

Spania va plafona prețurile la gaze, va reduce impozitele și va redirecționa profiturile companiei energetice ca parte a unui pachet de măsuri pentru susținerea populației.

Sanchez a declarat pentru TVEit că este inacceptabil faptul că companiile energetice profită de prețurile ridicate ale pieței pentru electricitate.

„Vom lua acele profituri extraordinare pe care le obțin companiile energetice … și le vom transmite consumatorilor”, a spus el, adăugând că taxa specială pe electricitate va scădea de la 5,1% la 0,5%.

Plafonarea prețurilor la energie. Sanchez a declarat că profiturile redirecționate din utilități vor fi utilizate pentru a limita prețurile la gaz și pentru a reduce costurile energiei pentru consumatori. El nu a dat alte detalii cu privire la modul în care ar funcționa acest lucru.

Coaliția sa de stânga a fost sub presiunea opoziției și a organizațiilor societății civile pentru a reduce facturile la electricitate, relatează B1TV.

Cabinetul urmează să aprobe pachetul în cadrul ședinței sale săptămânale de marți. De asemenea, va include o prelungire a unei cote reduse de TVA și suspendarea unei taxe de generare de 7% până la sfârșitul anului.

Măsurile vor reduce veniturile guvernamentale în 2021 cu aproximativ 1,4 miliarde de euro (1,65 miliarde de dolari), a spus el.

Binele comun depășește conturile de profit și pierdere ale marilor afaceri”, a postat pe Twitter ministrul Muncii Yolanda Diaz.

Cererea crescută de gaze naturale și creșterea prețurilor la autorizațiile de emisii tranzacționabile au provocat creșterea prețurilor energiei electrice în multe țări, inclusiv în Spania.

Prețurile spot la electricitate, care reprezintă aproximativ o treime din facturile de energie pentru consumatori, au doborât recorduri săptămâni întregi, atingând luni un maxim istoric de 154,16 euro pe megawatt-oră, potrivit operatorului de piață OMIE.

Mizând că energia curată ieftină va menține prețurile scăzute pe termen lung, Spania intenționează să scoată la licitație 3.300 megavati de capacitate regenerabilă în octombrie, cu aproape o cincime alocată pentru a fi online în decurs de un an.

 

Image by analogicus from Pixabay

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *