Deces după vaccin. Cazuri grave de efecte secundare după Janssen
Deces după vaccin. Cazuri grave de efecte secundare după Janssen

Deces după vaccin. Cazuri grave de efecte secundare după vaccinarea cu Johnson&Johnson, au fost raportare în Franța, incluzând mai multe decese. Este „un număr important” a transmis Agenția franceză a medicamentului, potrivit AFP, preluată de B1TV.

Serul anti-COVID de la Johnson&Johnson, administrat într-o singură doză, este vizat de multiple suspiciuni în Franța, un „număr important” de cazuri de eșec ale vaccinului anti-COVID-19, potrivit Agenției Franceze a Medicamentului (ANSM).

A fost raportat un număr important de cazuri de eşec ale vaccinului Janssen, în special cu forme grave (deces, terapie intensivă) precum şi o suprareprezentare a pacienţilor vaccinaţi cu Janssen la terapie intensivă în două spitale universitare la Marsilia (sud) şi la Tours (vest)”, a notat ANSM în raportul său periodic de supraveghere a vaccinurilor.

Deces după vaccin. Din aprilie 2021, aproximativ 1 milion de vaccinuri anti-COVID-19 de la Johnson&Johnson au fost administrate în Franța. 32 de infecții cu SARS-COV-2 au fost raportate în rândul persoanelor vaccinate, dintre care 29 au fost grave, inclusiv 4 decese, la persoane de 73-87 de ani. „În marea lor majoritate au fost comorbidități cu risc de forme grave”, a mai transmis ANSM.

La data de 24 august, Înalta Autoritate Sanitară franceză (HAS) a recomandat ca persoanele vaccinate cu Janssen să primească o doză de rapel cu un vaccin mARN (Pfizer sau Moderna) la cel puţin 4 săptămâni după vaccinarea cu doza iniţială.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *