PNL-ul a căzut serios în sondaje, iar analiștii pun asta pe seama alianței cu PSD, care i-a costat mult pe liberali. O retorică anti PSD și apoi o alianță chiar cu partidul criticat pentru păstrarea puterii a determinat prăbușirea în sondaje. Cetățenii i-au taxat în așa mod, încât au ajuns pe locul trei, sub PSD și AUR.

În prezent, liberalii sunt cotați cu un scor de 20%, în spatele social-democraților și al AUR, într-un sondaj de uz intern care a fost obținut de Newsweek România.

Conform sondajului, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, PSD s-ar clasa pe primul loc, cu un scor de 29%, AUR ar avea 21%, în timp ce PNL ar fi abia al treilea, cu 20%.

Sursele Newsweek România susțin că sondajul ar fi fost efectuat sub coordonarea consultantului politic Dan Sultănescu.

Aceeași cercetare mai arată următoarele rezultate: USR – 12%, UDMR – 4%, PMP – 3%, Pro România – 2%, REPER – 2%, SOS (Șoșoacă) – 2%, Forța Dreptei – 1%, APP – 1%, Altele 3%.

Sondajul a fost realizat între 19 februarie și 3 martie, prin metoda interviurilor telefonice asistate de computer, cu un eșantion de 1.100 de persoane și o marjă de eroare de +/-3%.

Acum că a apărut în spațiul public, PNL nu mai recunoaște sondajul, iar purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuț Stroe, a declarat despre „cifrele prezentate” că „nu sunt adevărate”, arată sursa citată.

Cifrele prezentate nu sunt adevărate. Acest sondaj de presupus uz intern nu există. Oricum se poate observa că intenția prezentării publice a unor astfel de cifre este pentru a ridica artificial un anume partid, de orientare extremistă. Scorul PNL în acest moment depășește 22%”, a spus reprezentantul liberalilor.

Însă, Ionuț Stroe nu a prezentat un alt sondaj care să ateste că scorul PNL ar depăși într-adevăr „22%”, așa cum susține el.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *