PNL anunță congresul PPE de la București: Ursula von der Leyen, candidat unic pentru un nou mandat la șefia Uniunii Europene
PNL anunță congresul PPE de la București: Ursula von der Leyen, candidat unic pentru un nou mandat la șefia Uniunii Europene

Săptămâna viitoare, Bucureștiul va găzdui Congresul Partidului Popular European (PPE), la care vor participa peste 2.000 de delegați din mai mult de 40 de țări. Printre invitați se numără Ursula von der Leyen, Președintele Comisiei Europene, Roberta Metsola, Președintele Parlamentului European, numeroși șefi de stat și de guvern, precum și președinți de partide aliniate politicilor PPE, inclusiv comisari europeni.

Evenimentul, co-găzduit de Partidul Național Liberal, va avea loc la Romexpo în zilele de 6 și 7 martie și va sublinia solidaritatea Uniunii Europene cu România și țările aflate în imediata apropiere a conflictului ucrainean, transmite PsNews.

Pe agenda Congresului PPE se află o serie de puncte cruciale, incluzând strategiile pentru viitoarele alegeri ale Parlamentului European din 6-9 iunie, adoptarea manifestului partidului, și mai ales, desemnarea candidatului la poziția de Președinte al Comisiei Europene, rol pentru care Ursula von der Leyen, actuala lideră a executivului european, este unicul candidat propus.

Acest congres marchează o continuare a tradiției, Bucureștiul găzduind și un precedent eveniment PPE și în octombrie 2012.

Discursurile de încheiere ale congresului vor fi susținute de personalități marcante ale scenei politice europene și românești, inclusiv de Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, și Președintele României, Klaus Iohannis. Aceste momente vor contura viziunea și direcția PPE pentru următoarea perioadă electorală europeană.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *