cherches 1 jpg

Cătălin Cherecheș, deși dat în urmărire generală, este încă primar în funcție al orașului Baia Mare.

”Prefectul va trebui să primească un referat de la secretarul UAT-ului, care, la rândul lui, primește sentința de la instanță. Și bineînțeles, și noi, instituția va trebui să primim această sentință. După ce primim referatul de la secretarul UAT-ului, prefectul emite un ordin prin care constată încetarea mandatului de drept”, a explicat situația Rudolf Stauder, prefectul Maramureșului.

În 2016 după mai mult de trei luni de arest, Cătălin Cherecheș ieșea de după gratii, după arestul preventiv pentru luare de mită în formă continuată. Îmbrăcat la costum, primarul, zâmbitor, declara că respectă statul roman si instituțiile sale convins fiind că își vor face datoria.

”Eu respect statul român și instituțiile statului român și o să vă rog să îmi permiteți să nu comentez absolut nimic cu privire la situația mea juridică și judiciară. Instanțele din România sunt convins că o să își facă datoria, așa că am toată încrederea”, spunea edilul la acel moment.

Cu privire la șederea la Penitenciarul Gherla, Cherecheș declara că șederea a fost una ”civilizată”.

Între timp apar și informații cu privire la locul unde ar putea fi Cătălin Cherecheș în acest moment. Potrivit surselor Antena 3 CNN, acesta s-ar afla în Italia, pe insula Pantelleria, la 100 de km sud de Sicilia, aproape de coasta Tunisiei.

De altfel, edilul și-ar fi manifestat intenția să cumpere și un imobil în această zonă. Mai mult decât atât, acesta ar avea rude în regiunea Milano.

Fuga lui Cătălin Cherecheş din ţară, cu un taxi, prin vama Petea, chiar în ziua în care a fost condamnat definitiv la închisoare, a provocat un adevărat cutremur atât în Poliţia Română, cât şi în Poliţia de Frontieră.

Chestorul Victor Ştefan Ivaşcu, şeful Poliţiei de Frontieră, cel care a explicat că primarul din Baia Mare a fugit din ţară folosind identitatea vărului său, şi-a dat demisia de la conducerea IGPF.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *